Byggtekniker-Inne

Byggtekniker-Inne

Det här gör du som innetekniker på Byggskador
I arbetet som innetekniker har du en central roll i vår verksamhet. Genom hög tillgänglighet, bra kundbemötande och god byggkompetens ansvarar du för att kunden får sin skada som omfattas av hem-, villa- och fritidshusförsäkringen reglerad på ett enkelt och engagerat sätt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
  • ta emot inkommande samtal, registrera skadan och dokumentera ärendet
  • bedöma om skadan ska till en utetekniker eller om du ska handlägga ärendet fram till avslut
  • kommunicera med kunden om vår fortsatta hantering och klargöra vad som förväntas av kunden och vad kunden kan förvänta sig av oss
  • begära in eventuella handlingar och uppgifter
  • fatta beslut, reglera och ersätta samt avsluta ärendet.
I en del skador har du även kontakt med avtalsentreprenörer där du beställer reparationer, granskar byggkalkyler och diskuterar möjliga lösningar. En annan viktig uppgift är att bidra till att uppnå Folksams säljmål genom att vidareförmedla om kunden är intresserad av andra försäkringar till säljorganisationen.

Vi söker en byggtekniker - innetekniker till Byggskador i Örebro. Är du en engagerad och serviceinriktad lagspelare med kundfokus? Då kan du vara den vi söker!

Byggskador finns representerade i hela Sverige och är organiserade i två enheter, utetekniker och innetekniker. Vi bemöter kunder som drabbats av vattenskador, bränder, stormar och översvämningar. Tillsammans samverkar vi för att skapa den bästa kund- och affärsnyttan. Byggskador ingår i Skador & Pensionsservice som ansvarar för att genom en flexibel skadereglering hantera försäkringsärenden snabbt och enkelt samt hantera Folksams liv-och pensionsadministration. Vi säkerställer att kunden blir nöjd och får ett bemötande präglad av personlighet, engagemang och ansvarstagande.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning, gärna med inriktning bygg. Du har erfarenhet från bygg- och/eller saneringsbranschen samt byggtekniska kunskaper. Vidare har du arbetat med telefon som främsta arbetsredskap och har du försäkringskunskap är det meriterande. Du har även goda kunskaper i Officepaketet samt är van att arbeta i olika datasystem.

Då det oftast är ett högt tempo är det viktigt att du är lugn i stressade situationer och kan fokusera på rätt saker. Du sätter alltid kunden i fokus och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. I samtalet förväntar sig kunden att få besked om sitt ärende, vilket innebär att du måste kunna fatta snabba beslut och kommunicera dessa på ett tydligt sätt. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet samtidigt som du har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Dessutom har du lätt för att samarbeta med andra, trivs med att ta ansvar, är målmedveten och jobbar mot uppsatta mål.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se ett medarbetarporträtt på en av våra byggskadereglerare samt filmen om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag, men senast 28 april. Urval till intervju görs löpande under ansökningstiden. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Johan Pettersson, 019-194819.

Fackliga representanter: Forena Mats Kjellgren, 0708-315 998, Handels Maria Bolin, 0708-315 270 och Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson, 0708-316 144.
Mer info
Kontaktperson Johan Pettersson
Telefon 019194819
Område Örebro stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.folksam.se/jobb-och-karriar
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.