Servertekniker Windows/Linux till Försvarsmakten

Servertekniker Windows/Linux till Försvarsmakten

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

Vill du vara med och bidra med din kunskap och personlighet till en avdelning som präglas av motiverade och engagerade medarbetare som har en serviceinriktad roll där vi dagligen samverkar med andra avdelningar och har en kontinuerlig kontakt med våra kunder. Då kan du vara den vi söker!

Vi arbetar för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när man trivs och mår bra på sin arbetsplats. På Försvarsmakten möts du av vänliga, engagerade kollegor och vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden öppenhet, resultat och ansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Våra ansvarsområden ligger inom serverdrift, kommunikationsdrift, televäxeldrift samt materialhantering av delar av försvarsmaktens IT system. Det är inom detta kompetensområde vi nu söker dig som vill arbeta som servertekniker. Du kommer ha en viktig roll inom Försvarsmakten där du tillsammans med dina kollegor dagligen löser driftuppgifter med hög säkerhet och kvalité. Dina arbetsuppgifter omfattar drift, incident- och förändring inom antingen Linux eller inom Microsoft Windows server. Du ingår i ett team av tekniker där ni gemensamt ansvarar för IT-driften.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha
 • Som lägst gymnasial utbildning med IT inriktning
 • goda kunskaper inom Microsoft Windows server och/eller Linux
 • erfarenhet av serverdrift
 • mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i svenska
 • god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i engelska
 • Svensk medborgare
 • B-körkort
Meriterande
 • Viritualisering
 • Lagringslösningar
 • Backupplösningar
 • Tunna klienter
 • IT-säkerhet
 • Förståelse av VPN tekniker
 • Erfarenhet av att agilt arbete, t.ex. SCRUM
Personliga egenskaper

Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör och har du samma ambition kommer du trivas hos oss. Du ska vara van att arbeta både enskilt och i grupp, ta ansvar och driver dina frågar så vi når våra uppsatta mål. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt förmåga att sammarbeta med olika intressenter både internt och externt.

I rollen är det viktigt med en hög integritet och förmåga att hantera viktig information. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska vara stresstålig samt vara tydlig och kommunikativ. Du har också förmågan att snabbt och enkelt sätta dig in i olika verksamheter och tekniska lösningar

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en civil befattning och tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Resor förekommer och är i regel planerade.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 18 november 2018. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev som sänds till helena.faring@mil.se.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring på telefon 019-39 51 43
Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 18 nov (5 dagar kvar)
Visa var