Senior IT-säkerhetshandläggare till Örebro

Senior IT-säkerhetshandläggare till Örebro

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du ansvarar för att under informationssäkerhetschefen förvalta delprocess informations-säkerhet och IT-säkerhet inom förbandet. Arbetet spänner över hela spektret människa, teknik och organisation.

Det innebär bl.a. att du vidmakthåller styrande dokument samt utbildar kolleger på området. Du deltar som expert och lämnar stöd inom ramen för bl.a. säkerhetsanalys och ackreditering av it-system m.m. Du deltar i och förväntas efterhand kunna leda kontrollverksamhet.

Du har bred kompetens på säkerhetsskyddsområdet i allmänhet, och informationssäkerhet i synnerhet. Du samverkar bl.a. med den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) inom eget sakområdesansvar, och förväntas bygga och vidmakthålla ett brett kontaktnät inom din disciplin. Befattningen förutsätter av den anledningen en del resor i tjänsten, samt ett stort mått av självgående och initiativförmåga.

Kvalifikationer:
Du har relevant eftergymnasial utbildning och flerårig arbetslivserfarenhet inom sakområdet. Körkort är ett krav.

Meriterande:
Det är meriterande med anställning i Försvarsmakten eller staten i befattning inom säkerhetstjänst. Meriterande är även Försvarsmaktens auktorisation till IT-säkerhetschef vid FMUndSäkC och annan formell utbildning inom underrättelse- och säkerhetsområdet. Vi ser gärna att du har civila certifieringar och medlemskap i intresseorganisationer inom informationssäkerhetsområdet (till exempel CISSP, GIAC, CISA, CISM etc.) och ISO/IEC 27000-serien i synnerhet.

Personliga egenskaper:
Du förväntas självmant söka erforderlig kunskap och inom ramen för givna inriktningar agera självständigt och prioritera arbetsuppgifter. Lojalitet och pålitlighet är nyckelord. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Civil befattning, tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.
Placeringsort: Örebro
Tillträde snarast eller enligt ök.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Informationssäkerhetschef Lars Hagstedt, tfn 019-39 25 21.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta:
HR-generalist Dzenana Gustafsson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Mika Laitanen,
OFR/S Clarence Arnstedt,
OFR/O Håkan Larsson,
SEKO Hans Monthan.
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Data & IT, Administration, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 juni (6 dagar kvar)