Handläggare inom säkerhetstjänsten

Handläggare inom säkerhetstjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödssystem inom Försvarsmakten (FM). För att leda verksamheten vid FMTIS har förbandschefen en stab som stöd för inriktning, planering och styrning av verksamheten. Ett av stabens delområden är säkerhetstjänst. Exempel på arbetsuppgifter som säkerhetstjänsten utför är att producera en hotbild mot förbandet i helhet och mot vissa specificerade skyddsvärden i synnerhet. Staben är till huvuddel placerad i Örebro och Enköping.

FMTIS söker nu en handläggare inom säkerhetstjänsten med inriktning mot att indikera, klarlägga, motverka säkerhetshotande verksamhet och föreslå adekvata säkerhetsskyddsåtgärder. Befattningen är civil varför FMTIS gärna ser att individer utanför FM söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som säkerhetshandläggare vid FMTIS kommer ditt arbete bestå av inhämtning och värdering samt bearbetning. Arbetet är omväxlande och utförs vid alla våra verksamhetsställen, vilket kräver en del resor, då förbandets verksamhet är spridd, även internationellt.

Som anställd i FM ska du uppfylla FM krav för fysisk standard, därför ingår även fysisk träning som en del av tjänsten.

Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med godkända betyg
 • God datorvana
 • Vana med statlig förvaltning
 • God förmåga att interagera med människor
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska samt god förmåga att tillämpa ett kritiskt förhållningssätt till information
 • Körkort lägst B
Meriterande
 • Annan statlig säkerhetsrelaterad utbildning
 • Arbetat vid annan statlig myndighet där interaktion med personer varit en självklar del av tjänsten
 • Andra relevanta kunskaper som exvis beteendeutbildning
Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har:
 • god social- och samarbetsförmåga,
 • initiativförmåga,
 • flexibilitet,
 • stresstålighet,
 • förmåga att tänka okonventionellt,
 • noggrannhet och
 • förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar.
Du är prestigelös, har hög empatisk förmåga, hög grad av integritet och är trygg i dig själv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Rätt person för tjänsten är ansvarsfull, har ett starkt säkerhetsmedvetande med ett stort driv och framåtanda. Befattningen innehåller både administrativt och praktiskt arbete. Förtroende är viktigt eftersom du kommer att ha ett eget stort ansvar för att lösa uppgifterna. Vidare är du uthållig och tålmodig med god förmåga att arbeta med flera arbetsuppgifter samtidigt, även under stressiga situationer, exempelvis höjd beredskap. Tjänsten ställer krav på att du har gott omdöme, är flexibel, har lätt för att anpassa dig och kan omprioritera när så krävs. Du ser möjligheter i FM utveckling, är uppmärksam på nya behov och krav från omgivningen.

Övrigt

FMTIS erbjuder ett spännande och utvecklande arbete, ett aktivt friskvårdsarbete och flexibla arbetstider och former. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi lägger stor vikt vid en god hälsa och en god fysik. Förbandet rikstäckande spridning innebär att tjänsten medför ett antal tjänsteresor under året, företrädesvis inom landet.

Anställningsform: tillsvidareanställning 100%
Sex månaders provanställning tillämpas för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten.
Tillträde: enligt överenskommelse.

Arbetsort: Örebro

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-28. Din ansökan ska innehålla CV, referenser och intyg/betyg samt personligt brev. I ansökan berättar du varför du är intresserad av tjänsten och vad du kan bidra med.

Kontaktpersoner

Samtliga personer nås via Försvarsmaktens växel, 019-393500.

Vill du veta mer om befattningen; kontakta tjf avdelningschef Anders Bergman.

För upplysningar om anställningsvillkor hänvisas till C J1, Dzenana Gustafsson.

Fackliga företrädare vid FMTIS är:

SACO; Pär Lohman,

SEKO; Mats Felix,

OFR/S; Martin Sparr, samt för

OFR/O; Håkan Larsson.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 feb 2020 (12 dagar kvar)