Behörighetshandläggare

Behörighetshandläggare

Försvarsmakten står inför en intensiv utvecklingsfas där ett viktigt mål är att se till att våra IT-system är säkra och information inte hamnar i orätta händer. Behörighetshantering är en viktig funktion för att säkerställa kontrollen över identiteter och behörigheter inom vårt förband. Nu behöver vi förstärka vårt team med ytterligare medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som behörighetshandläggare utgör du en viktig länk mellan verksamhetens behov och vår interna leveransorganisation. Du kommer arbeta med en stor bredd av uppgifter och har bl.a. en samordnande funktion där du ansvarar för informationsinsamlingen vid införandet av applikationer och verksamheter. I dina arbetsuppgifter handlägger du behörighetsansökningar och omhändertar supportärenden relaterat till detta. Du kommer definiera krav och beskriva regler samt modulera användarfall som är relaterade till identitets- och åtkomstkontroll. Vidare så arbetar du både i projekt och förvaltning med att infånga och dokumentera verksamhetens behov/krav och kommunicerar detta till IT-avdelningen.

Du kommer ingå i en grupp som arbetar med behörighetshantering och du genomför dina arbetsuppgifter både självständigt och i team, i nära samarbete med verksamhet och IT. Tjänsten medför resor med övernattning på annan ort.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer

Du som söker ska ha:
 • Eftergymnasial utbildning inom IT området, tex data- eller systemvetenskap, eller motsvarande utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.
 • Arbetat med Windows Active Directory, IT-säkerhetslösningar samt ha en god generell IT-teknisk förståelse.
 • Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i svenska.
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift i engelska.
 • B-körkort.
Meriterande
 • Tidigare erfarenhet inom IAM (Identity Access Management).
 • Erfarenhet att arbeta med krav/kravställande.
 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling.
 • Erfarenhet av förändringsledning.
 • Utbildning inom säkerhet-/underrättelsetjänst.
Personliga egenskaper

Då vi är inne i ett förändringsarbete är det viktigt att du är driven och har förmågan att omsätta idéer till konkret verksamhetsutveckling. Vi söker dig som är engagerad, serviceinriktad och har lätt att ta kontakt med nya människor. Rollen som behörighetshandläggare passar dig som uppskattar omväxlande arbetsuppgifter och har lätt att anpassa dig efter förändrade omständigheter. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du behöver kunna arbeta fokuserat och ha god förmåga att kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter.

I arbetet ingår kontakter med myndighetsrepresentanter varför vi önskar att du har en god social kompetens och en kommunikativ förmåga. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur samt noggrannhet. Samtidigt är det även viktigt att du har god samarbetsförmåga då du kommer samarbeta med olika delar av verksamheten såväl internt som externt. Vi ser gärna att du har arbetat med liknande arbetsuppgifter och är väl förtrogen med de lösningar, protokoll och tekniker som används inom området.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är tillsvidare som civil anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 4 december 2022. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring, via vår växel, på telefon 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan!
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 4 dec 2022 (3 dagar kvar)