Verktygskonstruktör till Emhart Glass i Örebro

Verktygskonstruktör till Emhart Glass i Örebro

Som verktygskonsruktör på Bucher Emhart Glass erbjuds du möjligheten att jobba med komplexa produkter i en mycket modern maskinpark i Örebros största verkstad inom skärande bearbetning. Hos oss arbetar du med hela processen, från ritning till färdig produkt, tillsammans med dina kollegor i ett mycket ambitiöst och engagerat team.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Din huvudsakliga uppgift är att ta fram och utveckla produktionsutrustning, som till största del består av fixturer. Som verktygskonstruktör hos oss arbetar du med hela processen, dvs från ritning till färdig produkt. Under föberedelsearbetet inför tillverkning samarbetar du med kollegor inom den produktionstekniska avdelningen. Tillverkningen sker sedan i en avdelning i produktionen, sk jobshop, och under den processen arbetar du tillsammans med personalen inom jobshop. Vid legotillverkning samarbetar du med företagets underleverantörer.

I rollen som verktygskonstruktör ingår även att ta fram och utveckla hjälpverktyg för produktion/lyftverktyg samt CE-märka dessa. Du har även möjlighet att vara delaktig i investeringsprojekt för nya maskiner.

I rollen som verktygskonstruktör på Bucher Emhart Glass har du stora möjligheter att påverka din egen arbetssituation, alltifrån hur du planerar och genomför ditt arbete till val av leverantörer och inköp av verktyg. Hos oss är det viktigt att varje medarbetare får möjlighet att påverka sin egen utveckling.

Du tillhör avdelningen produktionsteknik och rapporterar till den produktionstekniska chefen.

Vem är du?

Vi söker dig som har praktisk erfarenhet av konstruktion inom skärande bearbetning och är en van användare av CAD/CREO. Du är utbildad maskiningenjör alternativt har flerårig erfarenhet från liknande arbete. Det är viktigt att du har förtåelse för hur man hanterar CNC-styrda bearbetningsmaskiner (svarvar och/eller fräsar). Det är meriterande om du har erfarenhet från att arbeta i Windchill.

Som person har du mycket eget driv och du trivs med att ta ansvar över ditt arbete och nå resultat. För att lösa dina arbetsuppgifter på ett framgångsrikt sätt krävs att du är lösningsorienterad och flexibel i ditt arbetssätt. Du är en person som tycker om att samarbeta med personer i olika funktioner och du är prestigelös och lyhörd.

Du hanterar både engelska och svenska i tal och skrift.

Om verksamheten

Bucher Emhart Glass är världsledande tillverkare av automatiska glasformningsmaskiner för framställning av bland annat glasflaskor och glasburkar. Bucher Emhart Glass firar mer än 250 år av innovation och har de senaste 50 åren utvecklat vår högteknologiska glasformningsmaskin. Företaget har en internationell prägel då vi är Schweiziskt ägda samt har produktion och försäljning i Europa, USA och Asien. Våra svenska enheter finns i Sundsvall och Örebro.
Mer info
Kontaktperson Jenny Berg
Telefon 019-766 37 05
Område Örebro stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 24 mars (4 dagar kvar)