Materialingenör till Emhart Glass!

Materialingenör till Emhart Glass!

Vi söker dig som vill bli Bucher Emhart Glass interna expert och specialist inom området produktionsmaterial. Med dina kunskaper kommer du att ha en viktig roll, i både Örebro och koncernens övriga siter i världen. Med närhet till produktionen och i tätt samarbete med olika funktioner har du möjlighet att löpande följa resultatet av ditt arbete, påverka och utveckla processerna.

Du välkomnas av ett företag och en arbetsplats med mycket kompetenta och engagerade kollegor där du får möjlighet att jobba med komplexa produkter, höga kvalitetskrav och en modern maskinpark.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om tjänsten

Som Materialingenjör tillhör du Örebros produktionstekniska avdelning där du arbetar tillsammans med våra produktionstekniker och konstruktörer. Du har även kollegor globalt som du samarbetar med. Som specialist inom ditt område jobbar du i olika delar av produktionen, tillsammans med produktionsteknik, inköp, kvalitet osv. Ditt ansvarsområde är brett men alltid med fokus på materialutveckling. Du ansvarar över att ge support i alla materialrelaterade frågor och inom värmebehandling i divisionen L&M (Logistic and Manufacturing) och RD&E (Research, development and engineering).
Bucher Emhart Glass i Örebro producerar till största del detaljer i olika gjutämnen, stål och aluminium etc i CNC-styrda maskiner. Din kompetens är därmed viktig för att utveckla olika lösningar på hur vi säkerställer materialkvaliteten. I produktionen finns en avdelning för värmebehandling och som Materialingenjör arbetar du med programmering av härdningsmaskinerna (för bland annat induktionshärdning och jonitrering). I nära anslutning till den här avdelningen har du tillgång till ett laboratorium där du utför tester och hanterar produktionsnära uppgifter.

Vem är du?

Centralt för den här tjänsten är att du har gedigen kompetens inom materialutveckling. Vi tror att du har fått dina kunskaper genom högskoleutbildning inom material, maskin eller kemi. Det är meriterande om du har en magisterexamen. Du har även erfarenhet av att jobba med liknande arbetsuppgifter. Som person är du lösningsorienterad och prestigelös. Du är kreativ, trivs med att ha ett brett uppdrag och många kontaktytor. Struktur och ordning gör att du levererar med hög kvalitet. Du är en god kommunikatör och skapar lätt relationer med människor i olika funktioner.

Om verksamheten

Bucher Emhart Glass är världsledande tillverkare av automatiska glasformningsmaskiner för framställning av bland annat glasflaskor och glasburkar. Bucher Emhart Glass firar mer än 250 år av innovation och har de senaste 50 åren utvecklat vår högteknologiska glasformningsmaskin. Företaget har en internationell prägel då vi är Schweiziskt ägda samt har produktion och försäljning i Europa, USA och Asien. Våra svenska enheter finns i Sundsvall och Örebro.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 24 mars (2 dagar kvar)