Produkttestare med CE-kompetens tilll Elon Group

Produkttestare med CE-kompetens tilll Elon Group

Som Produkttestare du en central person i Elon Groups satsning på egna varumärken.

Du jobbar i ett specialiserat team som tillsammans ansvarar för att ta fram produkter till företagets egna varumärken (EVM). I nära samarbete med kategori/inköp samt eftermarknadsavdelningen är du med och bygger upp och breddar nuvarande sortiment. Du erbjuds en spännande och omväxlande roll där du följer produkten från uppstart till målet - ut i butik!

Trivs du i en teknisk roll med högt tempo och många parallella projekt? Gillar du att ta ett stort eget ansvar och leverera mot mot högt satta mål? Då är det här jobbet för dig! Urval sker löpande så ansök redan idag!

Om tjänsten

Sourcingteamets uppdrag är att scanna av marknaden för att säkerställa ett konkurrenskraftigt sortiment inom EVM. En del av det arbetet består av att granska potentiella nya produkter utifrån säkerhet och kvalitet likväl som funktionalitet och praktiskt handhavande. Som Produkttestaret kommer du arbeta med produkter som spänner över Elons hela produktflora, från t ex små-el till vitvaror och värmepumpar och du har det totala tekniska ansvaret för dessa produktgrupper under egna varumärken.

I dina arbetsuppgifter ingår att
  • Säkerställa att produkten följs av rätt teknisk specifikation
  • Kontrollera produktsäkerhet och märkningar
  • Kvalitetssäkra produkten och genomföra relevantat tester av produkten
  • Granska och testa manualer samt övrigt underlag gällande produkterna
  • Säkerställa med eftermarknadsavdelningen att de tillbehör som krävs för den nordiska marknaden finns att tillgå
  • Vara uppdaterad på lagar, krav och direktiv som gäller inom Elons produktkategorier
  • Vara kontaktperson gentemot våra leverantörer gällande tekniska frågor för EVM
  • Huvudansvarig för testlabbet på Elon Group AB
För att hitta rätt produkt för Elon Group arbetar du även med jämförelser av olika fabrikat.

Du kommer att arbeta i prestigelöst team med högt tempo och driv - inom ett expensivt område med hög ambition!

Vem är du?

Tjänsten som Produkttestare kräver att du är tekniskt utbildad, gärna inom elteknik eller elektronik, och har förståelse för ritningar och kopplingsscheman. Du bör också ha arbetat med CE-märkning och därigenom ha god kunskap om EU-direktiv och förordningar som krävs för olika produkter.
För att gilla det här arbetet är du en person som har ett intresse av att utvärdera och testa produkter utifrån design, användarvänlighet, funktion, prestanda samt elsäkerhet och som är nyfiken på Elons produktflora.

Det är givetvis meriterande är om du har erfarenhet av liknande arbete inom små-el, vitvaror och/eller kyltekniska produkter men vi ser samtidigt att du kan ha arbetat med liknande arbete inom andra branscher.

Du trivs att arbeta självständigt och är van att själv besluta om aktiviteter inom ditt område. Det tekniska kunnandet är centralt men det är samtidigt viktigt att du har ett kommersiellt tänkande och en affärsmässighet. Arbetet förutsätter struktur och ordning samt förmåga att prioritera och att du som person har hög integritet.

Vi ser att du är van användare av Office-paketet samt talar och skriver obehindrat på engelska.

Om verksamheten

Frihet, trygghet och styrka tillsammans!
Elon Group är en nordisk allians som ägs och drivs av egna företagare och handlare i Sverige, Norge, Island, Finland och Danmark. Vi har styrkan hos ett storbolag, med engagemanget från entreprenörer med lång erfarenhet av sin lokala marknad och kunder.

Tillsammans blir vi stora och starka med kraften att bygga ett varumärke och bli en attraktiv arbetsgivare som gör oss mer konkurrenskraftiga nu och i framtiden.

Elon Group vill vara en attraktiv arbetsplats. Hos oss präglas arbetsklimatet av respekt för dig som individ. All verksamhet hos Elon Group ska byggas på mångfald, inkluderande och respekt för alla människors lika värde. Detta leder till engagemang, innovation och affärsutveckling. Tillsammans med utmanande och stimulerande arbetsuppgifter gör detta Elon Group till en spännande arbetsplats.

Att vara en attraktiv arbetsgivare säkerställer vi genom kompetensutveckling, löpande uppföljning av arbetsinsatser, bra ledarskap samt bra kommunikation.

Läs gärna mer på www.elongroup.se
Mer info
Kontaktperson Jenny Berg
Telefon 019-7663705
Område Örebro stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 30 sept 2019 (12 dagar kvar)