Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Elon Group är en nordisk allians som ägs och drivs av egna företagare och handlare i Sverige, Norge, Island, Finland och Danmark. Vi har styrkan hos ett storbolag, med engagemanget från entreprenörer med lång erfarenhet av sin lokala marknad och kunder. Med över 500 butiker runtom i hela Norden finns vi tillgängliga för att hjälpa och erbjuda service där våra kunder finns. Varje butik har egna säljare, rådgivare, installatörer och montörer. Butikerna fungerar även som lokala lager nära kunden, vilket möjliggör oslagbara ledtider.

Vi söker en serviceinriktad redovisningsekonom till växande Elon Group AB i Örebro

Trivs du i en roll med varierande arbetsuppgifter och med nära kontakt med våra kunder - Elon Groups fackhandlare? Då kan du vara den vi söker.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Du får en roll med ett stort eget ansvar där du kommer att arbeta både med redovisningen för fackhandlarna och för Elon Group AB och dess dotterbolag.

Dina framtida arbetsuppgifter

Du ingår i en ekonomiavdelning med totalt 6 medarbetare. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga på ekonomiavdelningen samtidigt som du kommer vara stöd för verksamheten i specifika frågor. Du kommer också ha ett ansvar för redovisningen och avstämningar i vårt norska dotterbolag.

Du kommer att arbeta med:
 • Löpande stämma av konton, reskontror, bank och anläggningsregister inom Elon Group och dess dotterbolag.
 • Löpande upprätta skatte-, moms- och punktskattedeklarationer.
 • Att arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter inom leverantörs- och kundreskontra. Vilket innebär att hantera fakturor både manuellt och elektroniskt. Hantera kundfakturor samt hantera omkostnadsfakturor enligt fastställd attestordning
 • Delaktig vid månadsbokslut, avstämningar och utredningar vid behov
 • Andra på avdelningen förekommande uppgifter
Till viss del kommer du också arbeta med Fackhandlarna/butikerna och biträda med:
 • Löpande redovisning och periodvisa avstämningar av bokföring
 • Delta i upprättande av bokslut
 • Hantera inrapportering till Skatteverket avseende deklarationer
 • Delta i finansiell avrapportering
 • Arbeta med betalningar av leverantörer
 • Löpande kommunikation och dialog med fackhandlare/butiksägare
VEM ÄR DU?

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial ekonomiutbildningen eller yrkesutbildning inom ekonomi alternativt något års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.
Det är meriterande om du har erfarenhet av Jeeves eller något annat större affärssystem samt om du tidigare har arbetat med norsk redovisning.

Du har lätt att få kontakt med andra människor. Som person är du förtroendeskapande och har ett systematiskt arbetssätt.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.elongroup.se
Sista ansökningsdag 27 apr 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ELON Group är ett ledande företag för den frivilliga fackhandeln med fokus på vitvaror. I koncernen finns butikskedjan ELON med cirka 350 butiker över hela Sverige. Ursprunget i bolaget kommer från entreprenörskap och företagsamhet och är ett tydligt exempel på fackhandelns betydelse i Sverige. I koncernen ingår även Euronics Norge AS med 65 butiker i Norge, e-handelsbolaget Vitvarumäklarna samt FDT som utvecklar och tillhandahåller affärssystem och butiksdatalösningar. ELON Group ägs till 100 % av medlemsbolagen i butikskedjorna ELON och Euronics Norge AS.