Brand Manager

Brand Manager

Vill du jobba nordiskt och i ett team med ambitiösa kollegor och få möjligheten att ta våra varumärken till nya höjder? Har du dessutom ett glatt sinne, en sprudlande energi och en stor portion ödmjukhet är du kollegan vi söker.

Om rollen

Vi söker nu en Brand Manager som vill vara med på Elon Groups spännande tillväxtresa genom att driva utvecklingen för alla våra egna varumärken (Elvita, Canvac och Nordanro) på den nordiska marknaden.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
  • Du blir Elon Groups interna varumärkesambassadör för egna varumärken och blir den som kommer att vara drivande för att få Elon-butiker och konsumenter att välja våra egna varumärken.
  • Du kommer utveckla och implementera varumärkets kommunikationsstrategi.
  • Du kommer identifiera och offerera konsumentundersökningar för att underbygga strategiutvecklingen och stärka möjligheten för samtliga varumärkens tillväxt.
  • Du är delaktig i prissättning för samtliga varumärken och bevakar prissättningen på marknaden.
  • Du analyserar, ombesörjer och stärker Elon Groups produktportfölj genom att projektleda och lansera nya produkter.
  • Du övervakar marknaderna (Norden), kategorierna (samtliga) och tillhörande trender och initierar relevanta initiativ i linje med omvärldsbevakningen.
  • Du skapar presentationer av varumärkesaktiviteter och produktlanseringar och presenterar dessa såväl internt som externt.
  • Du är kontaktperson för frågor avseende marknadsföring gentemot Elon-medlemmar och leverantörer.
I rollen kommer du att arbete från vårt kontor i Örebro och Stockholm. Du rapporterar till Elon Groups marknadschef.

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du har en Master- eller Magisterexamen i Marknadsföring, affärsekonomi eller liknande. Du har 3-5 års erfarenhet av att ansvara för ett eller flera varumärken och erfarenhet inom sällanköpshandel är meriterande. Vi ser också att du har erfarenhet av att ta fram årliga varumärkesrevisioner och utifrån detta utveckla strategier och planer för framtiden.

Som person är du strukturerad, självgående, positiv och relationsskapande. Du är en driven lagspelare som engagerar och inspirerar andra, som gärna tar ett övergripande ansvar och som får med dig teamet på dina idéer. Vi ser också att du har en drivkraft att utvecklas i din roll och du har förmågan att identifiera och starta aktiviteter med fokus på förbättringar.

Ansökan

I din ansökan vill vi att du bifogar personligt brev och CV. Vi ser gärna att du i din ansökan framför varför denna tjänst passar just dig.

Vänta inte med din ansökan då intervjuer sker löpande.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.elongroup.se/
Sista ansökningsdag 25 juni 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Elon Group vill vara en attraktiv arbetsplats. Hos oss präglas arbetsklimatet av omtanke för dig som individ. All verksamhet hos Elon Group ska byggas på mångfald, inkluderande och respekt för alla människors lika värde. Detta leder till engagemang, innovation och affärsutveckling. Tillsammans med utmanande och stimulerande arbetsuppgifter gör detta Elon Group till en spännande arbetsplats. Att vara en attraktiv arbetsgivare säkerställer vi genom kompetensutveckling, löpande uppföljning av arbetsinsatser, bra ledarskap samt bra kommunikation.