Inköpare

Inköpare

Vi söker dig som...
Framför allt tycker det låter intressant att vara med på Candles tillväxtresa! Med tanke på bolagets framfart både historiskt och framöver är det viktigt att du trivs i en föränderlig miljö, är utvecklingsorienterad, vill vara med att skapa rutiner och arbetssätt och ta en aktiv del i att utveckla arbetssättet på inköpsavdelningen. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper där driv, kvalitet och engagemang värderas högt.

I rollen har du det operativa inköpsansvaret för att säkerställa leverans av i huvudsak planlagt behov till vår produktion, som präglas av ett stort projektfokus. Du kommer att köpa in material till såväl prototyper som produktioner. Detta ställer stora krav på kvalitet, flexibilitet och snabbt agerande hos såväl leverantörer som inköpare. Du förväntas kunna hantera inköp av såväl standardkomponenter som tillverkning av komplexa kundspecifika produkter och du bör med relativ lätthet kunna manövrera mellan uppdrag av olika karaktär. Vidare kommer du ansvara för inköpen av färdiga produkter vi distribuerar till olika återförsäljare i Norden.

Vi tror att du är en trygg person som gillar att vara operativ i en verksamhet där kunder, människor, metoder och processer står i centrum. För att passa i rollen tror vi att du tidigare har arbetat i liknande roller inom tillverkande industri.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Skicka förfrågningar och beställa varuprover
  • Inköp av material utifrån planlagt behov
  • Orderbekräfta och leveransbevaka
  • Löpande återkoppla till kundansvarig samt sköta leverantörsuppföljning
  • Registervård
Du rapporterar till bolagets Supply Manager där funktionerna inköp, produktionsplanering och logistik ingår.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst ett års erfarenhet från operativt inköp eller Supply Chain-relaterade arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har en utbildning inom inköp, logistik eller närliggande områden.

För att lyckas och trivas hos oss tror vi att du är en lösningsorienterad lagspelare som kan konsten att agera i nuet med bibehållet fokus på målbilden. Du behöver vara ansvarstagande, proaktiv och ha en positiv inställning och trivas med pulsen i en produktionsmiljö och ha en god förståelse för vilka faktorer som styr inköp inom Supply Chain. Du bör även självständigt kunna driva ditt flöde för att säkerställa god leveransprecision.

Du måste behärska svenska och engelska mycket väl i tal och skrift och ha goda kunskaper i MS Excel. Meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i MS Business Central.

Potentialen är stor med många lågt hängande frukter. Vi söker dig med tålamodet, envisheten och som ovan nämnt den bevisade kunskapen att du tänker rätt och får med dig folket på vägen. Flytande svenska och engelska krävs då många av våra leverantörer kommer från olika delar av Europa.

Vi erbjuder
Ett spännande arbete i ett snabbväxande bolag med höga ambitioner på marknaden. Vi är idag det ledande bolaget inom vår nisch men har fortsatt mycket stora tillväxtambitioner. Vi har ett öppet klimat där det är korta vägar till beslut. För rätt person finns det mycket goda möjligheter till en stark personlig utveckling och stor påverkan på hur rollen utformas.

Anställningsform
Tillsvidare, heltid, dagtid
Kollektivavtal finns
Fast månadslön

Så ansöker du
Klicka på "Ansök nu" knappen och skicka CV samt personligt brev märkt "Inköpare".

Sista dag för ansökning: 2022-08-12
Vi arbetar kontinuerligt med urval och intervjuer. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut, så välkommen med din ansökan redan idag!.

Kontakt
Helena Hedengren, Supply Manager
073-970 38 83
helena.hedengren@candles.se
Mer info
Kontaktperson Helena Hedengren
Telefon 073-970 38 83
Område Örebro stad
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://candlesscandinavia.se/
Sista ansökningsdag 12 aug 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Candles Scandinavia är Nordens största tillverkare och distributör av doftljus och övriga doftsättningsprodukter med bland annat nordisk agentur för flertalet av världens största doftljusmärken, däribland Yankee Candle och WoodWick. Därtill har bolaget en egen doftljusfabrik där man med labbet och utvecklingsavdelningen som kärna i den egna produktionen utvecklat ett 100% naturligt vax som kan beskrivas som världsunikt. Bolaget tillverkar idag under ramen för Private Label doftljus och rumsdofter till kunder så som H&M, Kicks, Åhléns med flera.

Candles Scandinavia bedriver sin verksamhet i fräscha och ändamålsenliga lokaler centralt i Örebro och är idag ca 50 medarbetare med en omsättning på ca 110 miljoner kronor. Våra värdeord är viktiga för oss och finns med oss i vårt dagliga arbete: Vi vågar, Vi vet, Vi gör det nu!