Ekonomiansvarig/redovisningsekonom till tillväxtbolag

Ekonomiansvarig/redovisningsekonom till tillväxtbolag

Lockas du av ett helhetsansvar inom ekonomi och är på jakt efter din nästa utmaning? Låter det motiverande att få vara med på en tillväxtresa där du har möjlighet att utveckla företagets rutiner och processer kring ekonomiarbetet? Vi söker dig som har arbetat med kvalificerat ekonomiarbete men kanske inte berört varenda del, istället söker vi dig som känner att om du bara fick chansen så skulle du visa vad du gick för.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos företaget.

Om företaget

Företaget har sedan början av 90-talet byggt upp sin verksamhet och är idag ledande i sitt område och kommer stänga 2022 på en omsättning på 100 miljoner. De ligger i centrala Örebro där bolagets 20-tal anställda sitter och där även produktionen är placerad.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiansvarig har du en bred och varierad roll då du utgör ekonomifunktionen på företaget. Det innebär hela flödet från bokföring av leverantörsfakturor till planering och uppföljning av kassaflödet, likviditet och rörelsekapital samt att leda och koordinera budgetprocessen. Du ansvarar för månads- och årsredovisning samt för periodisk rapportering till ledningen.

Här har du ett helhetsansvar för ekonomin i ett mindre och expansivt bolag där din vardag kommer växlas mellan enklare bokföring och avancerade analyser. Du arbetar nära VD:n och erbjuds möjligheten att vara med och utveckla företagets rutiner och processer kring det ekonomiska arbetet där du blir en central och viktig person i verksamheten.

Konkreta arbetsuppgifter:
* Kund- och leverantörsfakturor
* Betalningar, löner och bankavstämningar
* Månads- och årsbokslut
* Utveckla företagets rutiner och processer kring det ekonomiska arbetet

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
* Minst två års erfarenhet av en kvalificerad roll inom ekonomi, som nära assistent till en ekonomichef på större bolag, eller ensamt ansvarig på ett mindre företag alternativt redovisningsekonom
* Goda kunskaper i Excel
* Goda kunskaper i svenska och engelska

För att lyckas i rollen som ekonomiansvarig är du kommunaktiv och har lätt att förklara ekonomiska sammanhang. Du tar stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att alla blir slutförda i tid. Därtill är du duktig på att planera och driva ditt arbete framåt och kan enkelt strukturera och prioritera rätt saker. Du är noggrann med förmågan att upptäcka sådant som andra ofta missar i kombination med att du är handlingskraftig och förstår värdet av att komma framåt. Vidare har du ett prestigelöst förhållningssätt, är hjälpsam och ställer upp för att stötta andra, oavsett om det ingår i dina arbetsuppgifter eller inte. Slutligen ser vi att du trivs i tätt samarbete med andra där du uppskattar en miljö där man delar tankar och insikter med andra.

Övrig information

Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Örebro, arbete på distans/remote fungerar men du förväntas vara på kontoret 1-2 dagar i veckan
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/
Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: ekonomiansvarig, redovisningsekonom, Örebro, Karlstad, Västerås, Eskilstuna, Katrineholm, heltid

Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.bravura.se
Sista ansökningsdag 27 jan 2023 (55 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.