Trafikingenjör med passion för livskvalitet!

Trafikingenjör med passion för livskvalitet!

Du erbjuds ett viktigt och meningsfullt arbete i en fantastisk miljö vid Norra Vätterns skärgård. Askersunds kommuns ledord är Lust, Mod & Engagemang. Välkommen med din ansökan!

Ditt nya uppdrag:

Du kommer att ingå i utvecklingsavdelningen som är en del av kommunledningsförvaltningen. Där samlas strategiska utvecklingsfrågor som infrastruktur, fastigheter, kollektivtrafik, näringslivsutveckling, turism och kommunikation/marknadsföring.
Dina nya kollegor är trafik- och transporthandläggaren och fastighetsstrategen och du rapporterar till utvecklingschefen.

Du kommer att ansvara för:
 • Strategisk planering av utbyggnad av gator och gång/cykelvägar samt medverka i planeringen av underhållet samt arbeta med infrastrukturinvesteringar från förstudie och kalkylering till färdig anläggning, omfattande offentlig upphandling och byggherreansvar i utförandeskedet.
 • Ansökan om statsbidrag för infrastrukturinvesteringar
 • Kommunens kontakt med Region Örebro län avseende infrastrukturplanering
 • Kontakter med Trafikverket och Länsstyrelsen
 • Kontakter med vägföreningar och beslut kring vägbidrag
 • Beslut om lokala trafikföreskrifter
 • Beslut om fordonsflytt
 • Handläggning av TA-planer i samband med vissa arbeten på väg
 • Handläggning och beslut vid öppningsanmälan
 • Delta i arbetet med utveckling av belysningsnätet
 • I tjänsten kan även andra frågor kring planering av infrastruktur komma att ingå.
 • Under de närmaste åren genomför Trafikverket mycket omfattande investeringar i vägar och järnvägar i kommunen. Man har därför mycket täta kontakter om dessa projekt.
 • Du kommer även att samverka med tekniska förvaltningen som är utförarorganisation för löpande underhåll och vissa nybyggnationer.
 • Du samverkar även med VA-avdelningen, byggförvaltningen, miljöförvaltningen, andra myndigheter och givetvis företag och allmänhet.
 • Kommunen använder sig av ett GIS-baserat datastöd och vill utveckla detta vidare.
Vem är du?

Vi söker dig som är högskoleingenjör inom väg- och vattenbyggnad eller har annan liknande utbildning eller erfarenhet. Du är intresserad av samhällsbyggnadsfrågor och ha lätt för att engagera dig genuint i en bygds utveckling. Vi hoppas att du har erfarenhet av arbete i branschen eller kanske till och med arbete som trafikingenjör eller liknande i kommunal verksamhet eller annan beställarorganisation och erfarenhet av offentlig upphandling som vi bedömer som starkt meriterande. Erfarenhet av arbete i CAD-system är meriterande.

Som person gillar du att arbeta självständigt och äga dina frågor. Du är självgående och tycker om kontakter med såväl medborgare och företagare som myndigheter och organisationer. Eftersom du kommer att arbeta med myndighetsutövning måste du ha lätt för att fatta väl underbyggda beslut för att sedan kommunicera dem och vara beredd att stundtals ta diskussioner på ett pedagogiskt och städat sätt.

Körkort B och tillgång till egen bil är en förutsättning för denna tjänst.

Askersunds kommun ser gärna att medarbetarna speglar samhällets mångfald.

Askersunds kommun

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att med fina miljöer och rik kultur vara ett hållbart val för människor med krav på livskvalitet. Vi vill erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda villkor där du är delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 27 jan (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.