Regional Chef Säljsupport - region mellan / Business Control

Regional Chef Säljsupport - region mellan / Business Control

Ahlsell erbjuder en affärskritisk och utvecklande chefsroll, där sinne för siffror, service, problemlösning och förbättringsarbete värdesätts starkt. Ahlsells vision om att förenkla vardagen för proffskunder verksamma inom Bygg, VA, VS, Industri, Klimat, El och Fastighet, förutsätter en god samverkan inom och mellan de olika segmenten, samt väl fungerande processer och rutiner. Vill du som Chef Säljsupport / Business Controller bidra till att utveckla region mellan, med ambition och ansvar att underlätta för en hållbar och lönsam verksamhet?

OM TJÄNSTEN & VAD VI ERBJUDER DIG

Rollen som Regional Chef Säljsupport / Business Controller till region mellan innebär att driva och utveckla Ahlsells rutiner, processer och ekonomiska styrmedel inom regionen. Du leder och planerar arbetet för avdelningen Regional Säljsupport och när verksamheten kräver är du delaktig i det operativa arbetet i supporten. Vidare arbetar du med ekonomiska analyser och har ett delansvar för ekonomistyrningen i regionen. Du analyserar försäljningsstatistik, drar slutsatser och kommer med förslag på åtgärder.

Tjänsten erbjuder en nyckelroll med främsta fokus att stötta chefer och säljorganisation, både operativt och strategiskt. Som Chef Säljsupport är du en del i ledningsgruppen med ambition att skapa förutsättningar för en transparent tydlig och effektiv verksamhet som samverkar och lär av varandra. Du stöttar regionens chefer och ledningsgrupp med relevant information, därför behöver du ha sinne för detaljer och ett genuint intresse av att ta fram, förstå och kommunicera korrekt analys och data, samtidigt som du har enkelt för att se helheten.

Du rapporterar till Ulrica Thored, Regionchef, som har fullt försäljnings- och resultatansvar för verksamhetens 14 butiker, 230 medarbetare och en omsättning på ca 2,5 miljarder. Tjänsten innebär till viss del resor, då du stöttar samtliga filialer i region mellan, däribland Arvika, Karlstad, Örebro, Eskilstuna, Västerås och Strängnäs. Vi ser gärna att du utgår från någon av Ahlsells filialer centralt i region mellan och med fördel från Örebro.

Våra värdeord är ÖPPENHET, ENKELHET och ANSVAR, vilka genomsyrar Ahlsells ledarskap och förhållningssätt, från koncernledning och genom hela verksamheten. Vi värnar om oss som team, vi bryr oss och utvecklas tillsammans. Som medarbetare och ledare, verkar vi alla för ”One Ahlsell”, genom att se till helheten och att bidra med att både ge och ta stöd internt.

Ditt ansvar och uppdrag i korthet:
  • Stötta Regionchef, regionala Försäljningschefer samt regionens säljorganisation med tjänster för att bidra till ett effektivare säljarbete och ökad servicegrad såväl internt som externt.
  • Personalansvar för två medarbetare inom Säljsupport, samt planera, leda och fördela arbetet i gruppen Regional Säljsupport.
  • Delta i möten med övriga Chefer för Regional säljsupport i syfte att utveckla säljsupporten i landet.
  • Stötta funktioner inom Tjänstelogistik, såsom transport- och logistiklösningar.
  • Delta i projekt kring M&A och integrationer av förvärv samt bidra med analys och prognos vid om- och nyetableringar.
  • Delge dina kunskaper inom affärskritiska och ekonomiska beräkningar, nyckeltal, styrmedel och underlag för prioritering av säljdrivande insatser, köpbeteende och affärsframgångar.
OM DIG & VAD DU VILL BIDRA MED?
För att trivas i rollen ser vi att du är positiv, lösnings- och serviceorienterad, samtidigt som du har sinne för siffror och att analysera information. Du trivs i en ansvarsfull roll och är genuint intresserad av att utveckla dig själv, ditt team och regionen. Vidare är du skicklig på att skapa interna samarbeten och uppfattas som förtroendeingivande och lyhörd. Vi tror att du är en person som gillar att se tydliga resultat i ditt arbete och är samtidigt uthållig när det kommer till att skapa förbättringar gällande rutiner, processer och arbetssätt.

Du har tidigare yrkeserfarenhet från liknade roll; Supportchef, Ekonomichef, Head of Business Control och/eller Administrativ Säljchef, samt gärna tidigare ansvar för logistikfrågor. Vidare ser vi gärna att du har en ekonomisk högskoleexamen eller motsvarande kompetensnivå, samt gärna branscherfarenhet och god produktförståelse.

Vi hoppas att du, precis som vi, verkligen vill vara med att bidra till arbetsglädje. Nöjda medarbetare ger nöjda kunder, likväl som att fungerade arbetsprocesser skapar effektivitet och finansiell framgång. Ahlsells strävan är att ligga i framkant inom frågor som rör nytänkande, hållbarhet, miljö, inkludering och mångfald. Vårt mål är att vara den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen!

Ansökan
Vi hoppas att du som känner igen dig i tjänstens beskrivning söker och/eller om du har några frågor kontaktar ansvarig rekryterare Kajsa Sandén från Salesonly. Du är välkommen att texta Kajsa via sms 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer sker under vecka 16-18. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via knappen Ansök här i annonsen.
Varmt välkommen!

Om ahlsell
Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 32 miljarder SEK. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell har sedan starten vuxit enormt och är idag marknadsledande, med bibehållen entreprenörsanda, kund- och medarbetarnöjdhet. Hos Ahlsell blir du en del av Sveriges största säljorganisation och arbetar med ett brett utbud av såväl produkter som tjänster. Ahlsell bidrar till att utveckla både branschen och vårt samhälle, för en mer hållbar miljö, infrastruktur och ekonomi. Medarbetarengagemang är viktigt och genomsyrar allt; i dagliga rutiner och mer långsiktiga strategier, vilket leder till högt engagemang, samt stolthet över det vi gör och vårt företag.

Sökord: "Chef Säljsupport", "Business Controller", "Head of Business Control", Supportchef, Kundservicechef, "Head of Customer sucess", Ekonomichef, Försäljningschef, Säljchef, VS, VVS, Bygg, El, Säljledare, Försäljning, Ahlsell, SalesOnly, Örebro, ledarskaå, chef, service, supportchef, logistik, ekonomi
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Supply chain manager, Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Affärsutvecklare, Ekonomi, Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 31 maj 2021 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.