Tech Lead till SEB i Örebro

Tech Lead till SEB i Örebro

SEB befinner sig på en spännande digital resa och det görs just nu en stor satsning inom betalsystemen. Därför söker vi en Tech Lead som är intresserad av att arbeta inom banksektorn. Mest troligt letar vi efter dig som idag arbetar som utvecklare men som har en ambition om att ta klivet vidare till en ledande position och bli en nyckelspelare i företagets innovativa och moderna utvecklingsarbete. Har du några års erfarenhet av utveckling på nacken och söker en långsiktig utmaning? Tveka inte att söka!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Tech Lead till SEBs IT-avdelning i Örebro. Här arbetar idag cirka 80 medarbetare och du kommer att vara en del av en arbetsgrupp på 20 personer. Ledorden är engagemang, enkelhet och samarbete och tillsammans med dina kollegor arbetar du för att skapa värde för SEBs kunder.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SEB. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig 6 månader varpå du sedan kommer att gå över till en direktanställning hos SEB, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som Tech Lead kommer du att leda och stödja dina medarbetare genom att leverera kunskap och vägledning inom SEB:s tekniska vision. Du kommer även driva innovation och förändringsarbete. Du kommer att arbeta med utveckling och förvaltning av en applikation bestående av flera delkomponenter. Detta görs i ett agilt utvecklingsteam som ansvarar för utveckling och förvaltning av ett flertal applikationer inom området Payments. Payments är ett globalt och affärskritiskt systemområde inom SEB med 24/7 tillgänglighet. SEB arbetar med back-end utveckling på Microsoft-plattformen med Visual Studio som främsta verktyg. Arbetsmetoden som tillämpas är Scrum.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att;
 • Leda och driva en innovativ teknisk utveckling i linje med SEB:s vision.
 • Utveckla de tekniska metoderna och arbetssätten i ditt team.
 • Hålla dig uppdaterad om designmönster, tekniska trender och möjliggörare (enablers).
 • Ha en aktiv roll i utvecklargruppen och kommunicera och samarbeta med andra nyckelpersoner i organisationen.
 • Bedöma befintliga tekniska lösningar i deras relevans samt driva innovation och förändringsarbete.
Under introduktionen kommer du att följa en tydlig introduktionsplan för att på bästa sätt sätta dig in i SEB's utvecklarmiljö. SEB jobbar även löpande med kompetensutveckling och tät uppföljning kring detta. För att trivas hos SEB är passionen för IT och ditt engagemang det viktigaste. Tjänsten passar dig som gillar att vara med där det händer och vill ligga i teknikens framkant. Du kommer att jobba i ett stort system där det finns massor att lära.

Vi söker dig som
 • Är utbildad systemvetare eller dataingenjör och har flera års erfarenhet inom området.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då det används i det dagliga arbetet.
 • Har hög teknisk kompetens och ett stort intresse för programmering och ny teknik.
 • Är uppdaterad inom designmönster, trender och möjliggörare (enablers).
I tjänsten används ett flertal olika programmeringsspråk och ramverk (bland annat C# samt andra Microsoftbaserade språk och ramverk) och de utvecklar även ett antal nya system där en modern mjukvaruarkitektur tillämpas.

SEBs vision är att leverera service i världsklass till sina kunder och därför söker vi dig som tänker kund först och drivs av att hitta enkla lösningar. Som person är du resultatinriktad och affärsmässig, du tar ansvar för att skapa och leverera goda resultat som skapar värde för kunden. Vi tror att du som söker har en god kommunikativ förmåga, något som blir extra viktigt i rollen som ledare. Du ser vikten av att uppmuntra gruppen till att bidra med nya idéer och innovativa lösningar på de problem ni ställs inför. Det är även naturligt för dig att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter för att främja gruppens utveckling och se dina kollegor växa.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Örebro
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern, som ända sedan starten för 160 år sedan vägletts av en stark övertygelse om att människor med entreprenöriellt tänkande liksom innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld. De finns här för att göra det möjligt för dem att uppnå sina ambitioner och lyckas i såväl goda som svåra tider. SEB tar aktiv del i utvecklingen av de samhällen där banken är verksam, genom att bygga goda kundrelationer. I Sverige erbjuder de finansiell rådgivning och ett brett utbud av finansiella tjänster.