Talent sourcer med affärssinne till academic work

Talent sourcer med affärssinne till academic work

Som Talent Sourcer är du en nyckelspelare på kontoret och den som har det hetaste kandidatnätverket. Med hjälp av search i olika kanaler kommer du att hitta de skarpaste kompetenserna och ligga steget före, för att proaktivt attrahera och bygga relationer med eftertraktade kandidater. Är du en skicklig nätverkare med en god förmåga att inge förtroende, som dessutom tycker om att nyttja din kreativa förmåga? Då är det dig vi söker!

Information om uppdraget

I rollen som Talent Sourcer kommer du självständigt driva ett proaktivt arbete för att bygga upp och utvidga ett nätverk av kandidater. Du kommer till största del rikta dig mot kandidater inom IT samt Teknik-området som i hög utsträckning efterfrågas av våra kunder. Vid behov kan det även bli aktuellt att fokusera på fler affärsområden. Du driver ditt operativa arbete på egen hand, samtidigt som du arbetar tätt med kollegor i vår leveransorganisation i syfte att matcha rätt kandidat till rätt tjänst. Samarbete och utbyte med Talent Sourcers på andra kontor är också en central del i tjänsten. Vi har flertalet verktyg som du kan använda dig av för att lyckas i ditt dagliga arbete, men vi är givetvis också öppna för att du bidrar med idéer och initiativ som kan utveckla vårt sätt att arbeta.

Arbetsuppgifter

Som Talent Sourcer kommer du till exempel att:
 • Bevaka olika branscher och följa vad som händer inom aktuellt affärsområde för din region.
 • Proaktivt searcha fram kandidater i olika externa kanaler såsom sociala medier, internetforum och externa evenemang till aktuella rekryteringsuppdrag.
 • Ta kontakt med intressanta kandidater och hålla en intervju över telefon eller träffa kandidaten i ett personligt möte för att ta reda på mer om personens kompetens och drivkrafter.
 • Medverka på mässor och arbetsmarknadsdagar där du marknadsför Academic Work och knyter kontakt med potentiella kandidater.
I din roll som Talent Sourcer arbetar du på uppdrag av kontorets rekryterare för att skapa kontakt med kandidater till aktuella rekryterings- och konsultuppdrag inom regionen. Vidare arbetar du med att ständigt utveckla din kompetens inom IT och Teknik som affärsområden. Du är verksam inom samt delar med dig av kunskaperna till dina kollegor för att vidareutveckla rollen som Talent Sourcer. Du rapporterar till Team Manager och blir introducerad i arbetet både av vår leveransorganisation lokalt samt Talent Sourcer-teamet runt om i Sverige.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning eller erfarenhet av liknande relationsskapande roller i arbetslivet så som exempelvis Researcher eller Rekrytering.
 • Har arbetslivserfarenhet inom service eller försäljning.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, eftersom kommunikation med potentiella kandidater är en stor del av rollen.
För att lyckas i rollen som Talent Sourcer är uthållig en av dina främsta egenskaper och du arbetar proaktivt genom search för att fånga de mest eftertraktade kandidaterna på arbetsmarknaden. Som person är du relationsskapande och har lätt för att knyta kontakter med nya människor samt använder ditt nätverk professionellt. Du trivs i sammanhang där du utmanas och agerar lyhört där din affärsmässiga sida kommer leda till nya sätt att agera såväl karriär- som affärspartner.

Du är självgående och driver ditt eget arbete framåt vilket kräver att du har en god förmåga att på egen hand planera din dag efter såväl kandidatens som kollegornas behov. Du även resultatinriktad och sätter upp såväl kortsiktiga som långsiktiga mål för att vidareutveckla både rollen och dig själv.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Örebro, Fridhemsgatan 2
 • Ansökningsprocess: Ansök genom att klicka på "Ansök här på annan site" nedan så kommer du att komma till vårt rekryteringsverktyg Happo.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på michelle.dizazzo@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På careers.academicwork.se får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!