Supporttekniker till expansiva DGC i Örebro

Supporttekniker till expansiva DGC i Örebro

Lockas du av att arbeta i en roll där du med hög serviceanda får använda dina IT-kunskaper i en problemlösande vardag? Academic Work söker för DGCs räkning en supporttekniker till deras Technical Assistance Center. I rollen ges du stor frihet att felsöka och ge support på bred och djup teknisk nivå, vilket driver såväl din egen som DGC:s utveckling framåt. Låter detta som ditt nästa steg i karriären? Tveka inte att söka, då vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

DGC utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonitjänster i ett eget rikstäckande kundnät. DGC fokuserar på helhetslösningar och står idag för support och underhåll av tusentals företagskunders verksamhetssystem, nätaccesser, telefonisystem och IT-drift.

DGC levererar sina tjänster med hög servicegrad och har ett personligt engagemang i sina kunder. Deras vision är att bli erkända som den bästa leverantören av tjänster inom branschen. För att göra detta möjligt satsar företaget på tillväxt då företaget expanderar som aldrig förr.

Företaget sysselsätter idag runt 300 medarbetare i Stockholm, Örebro och Göteborg. Då Örebrokontoret ska bli fler söker vi nu supporttekniker till teamet Technical Assistance Center, motsvarande secondline-support, som idag består av 13 personer.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos DGC.

Arbetsuppgifter

Som supporttekniker kommer du arbeta med daglig IT-drift där kundens behov står i fokus. Du kommer att hantera IT-ärenden av varierande svårighetsgrad där du får utrymme att felsöka och hitta lösningar på kundernas problem. Då teamet besitter djup kompetens där både first- och second line samverkar kommer du succesivt att utveckla din IT-kompetens för att på sikt utvecklas till specialist.

Du kommer till exempel att:
 • Utifrån kundernas tekniska problem felsöka på bred och djup teknisk nivå
 • Arbeta i flertalet program såsom Active Directory, Citrix och Azure
 • Rapportera till driftchef
 • Arbeta dagtid fem veckor i sträck för att sedan arbeta två veckor varierande tider
Tjänsten passar dig som är intresserad av att få möjligheten att växa i ett storsatsande företag inom IT-branschen. Du kommer att få arbeta med spännande kunder inom intressanta marknader, något som driver och motiverar dig i ditt arbete. DGC lägger stort fokus på att leverera tjänster med hög servicegrad och med ett personligt engagemang till sina kunder, där rollen som drifttekniker har en stor inverkan. Du ges möjlighet att växa i rollen och allteftersom ta dig an alltmer avancerade kunder och ärenden.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en genomförd gymnasieutbildning inom IT. Vi ser gärna att du har arbetat i servicedesk och IT-support sedan tidigare. Då du kommer att arbeta i program så som Windows Server/Klient, Active Directory, Office 365, Citix och Azure ser vi kunskap inom detta som en fördel.
 • Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska då kommunikation sker på båda språken.
 • Det är meriterande om du har kunskap och/eller erfarenhet av ITIL, nätverk och Linux. Det ses även som ett plus om du har en påbyggnadsutbildning inom IT.
Som person har du ett brinnande IT-intresse som med stort engagemang gärna sätter dig in i problem för att få dem lösta på bästa sätt. För att trivas i rollen tror vi att du uppskattar ett varierat och utmanande arbete där du dagligen får använda din relationsbyggande och kommunikativa förmåga. Vi ser gärna att du besitter en vilja att alltid lära dig lite till för att på så sätt utveckla din egen kompetens i takt med företagets expansion. Slutligen tror vi att du är en ansvarstagande person som ser till att genomföra ditt arbete på ett strukturerat sätt.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Fast månadslön
 • Placering: Örebro, Vasagatan
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och DGC:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Data & IT, Support
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

DGC är ett företag som utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonitjänster i ett eget rikstäckande nät till kunder som har verksamhet på många platser. De levererar sina tjänster med hög servicegrad och ett personligt engagemang i sina kunder. Deras vision är att bli erkända som den bästa leverantören av deras tjänster till deras målgrupp. Deras tillväxt ska vara lönsam, grön och hållbar. De är ett värderingsstyrt bolag och har idag cirka 300 medarbetare i Stockholm, Örebro och Göteborg.