Skanova Support söker en Controller/Ekonom

Skanova Support söker en Controller/Ekonom

Delaktighet, eget ansvar och positiv stämning är några av de saker som får mig att trivas i tjänsten som ekonom på Skanova Support. Vi har en härlig gemenskap på jobbet med högt i tak och snabba beslutsvägar. I denna tjänst får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll, ha inflytande över beslut som fattas samt arbeta med underbara kollegor. Du får även möjligheten att bli en del av en spännande bransch i framtidens nät då vi arbetar i Sveriges största öppna fibernät
Så låter det när din framtida kollega beskriver din framtida tjänst.
Vi går igenom urvalet löpande, så sök tjänsten idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Skanova Supports räkning en Controller/Ekonom. Du som får jobbet kommer att arbeta i ett litet sammansvetsat team med övriga fyra ekonomer på Skanova Support samt TeliaCompany, som verksamheten är en del av. Det är högt till tak och god stämning på arbetsplatsen där samtliga kollegor bjuder på sig själva.
Din framtida chef beskrivs av kollegor som mänsklig, närvarande och prestigelös och han säger själv att han har en tillit till din kunskap och delegerar därför mer än gärna över ansvar.
Under din introduktion kommer du att gå bredvid kollegor för att sedan succesivt ta över arbetsuppgifter.

Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Skanova Support. Uppdraget är ett vikariat som kommer att sträcka sig under en period på 1,5 år.

Du erbjuds

* Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som Controller/Ekonom på Skanova Support kommer du ha huvudansvaret för budgetering och uppföljning av verksamheten ur ett ekonomiskt perspektiv. Du kommer vara direkt underställd Skanova Supports produktionschef och ingå i verksamhetens ledningsgrupp.

De varierande arbetsuppgifterna tillåter dig att vara med i processer från början till slut och du kommer till exempel att arbeta med:
 • Bokslut, budget- och prognosarbete
 • Uppföljning, analys och rapportering av verksamheten.
 • Kvalitetssäkra och utveckla rutiner i den föränderliga verksamheten.
 • Ta fram och föreslå åtgärder utifrån genomförda uppföljningar och analyser.
 • Ad-hoc analyser samt stöttande av övriga verksamheter inom Skanova Support i ekonomiska frågor.
 • Medverka och driva utvecklingsprojekt.
 • Löpande bokföring, fakturering och andra administrativa arbetsuppgifter
Tjänsten passar dig som vill utvecklas och arbeta i ett högt tempo i en föränderlig miljö!

Vi söker dig som
 • Har en universitetsutbildning inom ekonomi
 • Har relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomi
 • Har erfarenhet av budget, prognos och bokslutsarbete
 • Har hög IT mognad och god kunskap i Office-paketet, i synnerhet Excel
Som person har du relevant erfarenhet i bagaget och lätt för att lära, detta för att du snabbt ska kunna komma in i nya arbetsuppgifter. Då det stundvis är hög arbetsbelastning krävs det även att du är flexibel och kan arbeta när arbetsuppgifterna kräver det, exempelvis vid bokslut. Du är ansvarstagande och drivs av att arbeta självgående för att uppnå önskade resultat. Vi ser även att du som person är kommunikativ och har god samarbetsförmåga då det är viktigt att bygga relationer både med kollegor internt och externt.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, vikariat i 1.5 år
 • Placering: Örebro
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Skanova Supports önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Känner du att detta är något för dig så ska du söka redan idag! Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skanova Support finns idag i följande huvudorter - Örebro, Trollhättan, Sundsvall, Stockholm och Kalmar. Huvudkontoret finns i centrala Örebro där det idag arbetar ca 15 anställda. Tillsammans med Skanovas huvudentreprenörer arbetar vi med service och felavhjälpning av fasta telenätet och fibernät i samband med akuta lägen som en följd av t ex åska, tjällossning, stormar, snöproblem. Vi arbetar också med kvalitetskontroller, skadereglering/kontroll, nätsäkerhetsarbete, fältanalyser, metodutveckling, nätutredningar mm. Fiberbyggnation är också en stor del av verksamheten.