Redovisningschef till Systemair

Redovisningschef till Systemair

Vill du vara med och leda Systemair framåt i arbetet med förbättrade processer och rutiner? Vi söker dig som har en bred erfarenhet inom redovisning och som är redo att anta detta ansvar med nya stimulerande utmaningar.

Information om uppdraget

Som Redovisningschef på Systemair Sverige ABs ekonomiavdelning ingår du i ett team om åtta personer. Vi arbetar med redovisning och rapportering för Systemair-koncernens svenska bolag från ax till limpa, dvs allt från daglig bokföring till månadsbokslut, årsredovisningar och inkomstdeklarationer. Vi ser ett behov av att förbättra och utveckla våra processer och rutiner och i det arbetet kommer du att vara ledande. Det här är en utvecklande, bred och viktig roll för oss och vi tror att för rätt person kan den vara mycket stimulerande. Karriärmöjligheterna inom Systemair-koncernen är goda och företaget är bra på att lyfta vidare kompetenta personer till nya roller inom den egna verksamheten.

Ansvarsområden
  • Du agerar resurs för vårt moderbolag Systemair AB i olika typer av ärenden inom ekonomiområdet
  • Du har ett samordnande ansvar och en stödjande roll kopplat till redovisning och controlling
  • Du är ansvarig för att planera, samordna och hålla ihop budgetarbetet för samtliga bolag.
  • Du kommer även att ha redovisnings- och rapporteringsansvar för några av våra mindre bolag samt vara ansvarig för ekonomiprocessen i uppstarten av ett helt nytt Systemair-bolag
Vi söker dig som
  • Har en utbildning på högskolenivå med inriktning mot redovisning och/eller revision
  • Har bred erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, gärna från tillverkande industri
  • Har goda kunskaper i Excel och är en van användare av affärssystem så som M3 och SAP, och har erfarenhet av rapportering till en koncern.
  • Har mycket goda kunskaper i svenska såväl i tal som skrift och engelska på god nivå
Som person är du strukturerad, noggrann och har lätt för att samarbeta med andra människor. Du är självgående med mycket eget driv. Då arbetet ofta innebär att du håller på med flera uppgifter samtidigt är det viktigt att du kan fokusera och prioritera. Du har även lätt för att sätta dig in i nya uppgifter och ta dig an utmaningar.

Övrig information

Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Skinnskatteberg.

Detta är en direktrekrytering där all kontakt sker med Academic Work, men du kommer att bli anställd direkt hos Systemair
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Systemair är ett ledande ventilationsföretag verksamt i 50 länder i Europa, Nord- och Sydamerika, Mellanöstern, Asien och Sydafrika. Bolaget omsätter cirka 8,3 miljarder kronor och har för närvarande cirka 6 200 anställda. Sedan grundandet av Systemair 1974 har bolaget uppvisat positiva rörelseresultat. Under de senaste 15 åren har den genomsnittliga tillväxten uppgått till cirka 10 procent.