Projektingenjör till Trafikverket

Projektingenjör till Trafikverket

Har du nyligen tagit din ingenjörsexamen och är intresserad av att arbeta som projektingenjör hos Trafikverket? Som projektingenjör kommer du arbeta i spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Vi söker dig som trivs i en social och administrativ roll och därmed har fallenhet för att skapa såväl ordning och reda som goda relationer både internt och externt.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning dig som är i startgroparna av din karriär och vill få möjlighet att samla på dig värdefull erfarenhet inom infrastruktur. Som projektingenjör kommer du att arbeta i Trafikverkets storsatsning ERTMS i en administrativ arbetsroll. ERTMS är signalsystemet för hela Sveriges järnväg som Trafikverket ansvarar för och du kan läsa mer om det här: ERTMS

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Vid sidan av din anställnings kommer du även erbjudas ett utbildningsprogram där du exempelvis får möjlighet att utvecklas inom projektledning, ledarskap och entreprenadjuridik.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör kommer du vara delaktig i projektet ERTMS och arbeta med att avlasta projektledarna med administrativa arbetsuppgifter.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Biträda projektledaren i alla förekommande projektledaruppgifter så att de genomförs och dokumenteras.
 • Biträda projektledaren med projektuppföljning avseende tid, kostnad, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö, samt prognostisering av slutkostnader.
 • Medverka och protokollföra möten och kontakter med myndigheter, projektörer, fastighetsägare mm.
 • Strukturera och administrera projekten i projektsystemen så att projekten uppfyller gällande rutiner.
 • Säkerställa projektens fakturaflöden, stödja projektledaren i ekonomiuppföljning samt övrig administration.
 • Vara insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag och entreprenader.
Vi söker dig som
 • Har en nyligen avslutad ingenjörsexamen inom exempelvis industriell ekonomi eller bygg/anläggning.
 • Har goda kunskaper i Office-paketet, framförallt excel, och vana att arbeta administrativt.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska eftersom det förekommer kontakt och dokumentation på båda språken.
Det är meriterande om du har erfarenhet från administrativa arbetsroller sedan tidigare från exempelvis extra- eller sommarjobb.

Som person är du social vilket innebär att du trivs i en arbetsroll där samarbete och kontakt med projektledare och kollegor sker på daglig basis. Du är en person som har god förmåga att planera och strukturera i ditt arbete och är en sann förespråkare för "ordning och reda".

Övrig information
 • Start: Januari/februari
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Örebro
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Trafikverket och ERTMS som projekt på deras hemsida: Trafikverket