Projektingenjör till Trafikverket

Projektingenjör till Trafikverket

Har du en teknisk ingenjörsutbildning och är intresserad av att arbeta som Projektingenjör hos Trafikverket? Som Projektingenjör kommer du arbeta i spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Vi söker dig som trivs i en social och kommunikativ arbetsroll samt har en fallenhet för att skapa goda relationer både internt och externt. Låter detta som något för dig? Vi arbetar med löpande urval så sök tjänsten redan idag.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en Projektingenjör till kontoret i Örebro. Till tjänsten får du också ett kompetenspaket från Academic Work innehållande utbildningsmoment inom allt från projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops.

Arbetet innebär att du får arbeta i komplexa projekt och samtidigt en möjlighet att lära dig allt inom anläggningsbranschen. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling och att dagligen utveckla och förvalta infrastrukturen i Sverige med målsättningen att underlätta framkomligheten.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket.

Arbetsuppgifter

Som Projektingenjör kommer du att få arbeta i flera spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur. Du får en arbetsroll som projektingenjör och kommer att vistas i en utvecklande miljö med mycket eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning också startar ett utbildningsprogram hos Academic Work som inleds med en grundlig introduktion och där du sedan får varva praktik med teori. Du kommer arbeta nära och direkt under din projektledare och avlasta i arbetsuppgifter med stor bredd och variation. Exempel på arbetsuppgifter:
  • Biträda projektledarna i alla förekommande projektledaruppgifter så att de genomförs och dokumenteras.
  • Biträda projektledarna med projektuppföljning avseende tid, kostnad, risker, reserver, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö.
  • Medverka vid interna möten och byggmöten där du bland annat kommer att hantera underrättelsehantering.
  • Strukturera och administrera projekten i projektsystemen så att projekten uppfyller gällande rutiner.
  • Säkerställa projektens fakturaflöden, stödja projektledaren i ekonomiuppföljning samt övrig administration.
Vi söker dig som

Vi söker dig som har en avslutad högskole- eller civilingenjörsexamen inom teknik, företrädesvis med inriktning industriell ekonomi, maskiningenjör eller byggingenjör och vill ta det första steget ut i karriären, alternativt dig som har arbetat något år efter din examen.

Efterfrågade specifika kompetenser:
  • Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift eftersom det förekommer regelbunden kontakt och dokumentation i språket.
  • Har körkort eftersom det kan förekomma resor i tjänsten.
  • Har mycket god datavana och kunskaper i Office-programmen Excel, Word och Outlook.
Det är meriterande om du har erfarenhet av ideellt arbete sedan tidigare samt om du har arbetslivserfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen, process-/tillverkningsindustri, underhållsverksamhet eller statlig verksamhet, men detta är inget krav för tjänsten.

Som person är du kommunikativ och det faller sig naturligt för dig med samarbete och att skapa goda relationer, både internt och externt. Du har förmåga att skapa en helhetssyn i arbetet och kan självständigt driva dina arbetsuppgifter framåt. Du kommer att ha en viktig roll i projektens ekonomiska uppföljning, administrativa struktur och dokumenthantering. Därför är det även viktigt att du är noggrann, strukturerad och ordningssam som person.

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid

Omfattning: Heltid, tillsvidare

Placering: På Trafikverket i centrala Örebro

Lön: Timbaserad månadslön

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore01@academicwork.se. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverkets uppgift är att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell och att alla resor och transporter sker så säkert som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan. Genom allt detta kan du vara med och bidra till ett tillgängligt Sverige som skapar förutsättningar för tillväxt och välfärd som utvecklar samhället. Regioner kan utvidgas när arbetspendlingen fungerar. Både stadsmiljöer och landsbygd kan utvecklas när transportmöjligheterna är anpassade till människors behov.