Projektingenjör inom överlämning till Trafikverket

Projektingenjör inom överlämning till Trafikverket

Vill du vara del av en historisk uppdatering av Sveriges signalsystem kopplat till järnvägsnätet? Här kommer du att arbeta på Trafikverkets uppdrag Opto-projektet som säkerställer att 1000 mil ny fiber läggs runt om i Sverige. Ditt jobb kommer vara att samordna och säkerställa så att all nödvändig dokumentation finns på plats när projektet avlutas på Opto och lämnas över till avdelningen Underhåll. Trivs du med att arbeta i projekt och vill specialisera dig inom området är detta den perfekta möjligheten för dig! Passa på att söka redan idag, urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en Projektingenjör/Överlämnandekoordinator till projektet European Rail Traffic Management System (ERTMS). För att möjliggöra ERTMS-programmets signalsystemsbyte, finns projekt Opto där de genomför modernisering av Trafikverkets optofiberanläggning. Du kommer att komma till ett arbetsklimat med tätt samarbete där de stöttar varandra och har ett prestigelöst förhållningssätt.

Du erbjuds

I din roll som konsult på Trafikverket får du möjlighet att utvecklas i en miljö med högt tempo och spännande arbetsuppgifter. För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som Överlämnandekoordinator kommer du att följa projekten från start till slut, där du i nära samarbete med Projektledare och Mottagandekoordinator säkerställer att allt är på plats och i sin ordning när projektet avslutat hos Opto och tas vid av Underhåll. Du har i denna roll mycket kontakt med även andra funktioner inom inom Trafikverket samt med leverantörer/entreprenörer kopplade till de olika projekten. Här kommer du att specialiseras inom överlämningsprocessen och vara en mycket betydelsefull kugge i ett viktigt steg i Optos alla projekt.

Du kommer bland annat att:
 • Upprätta överlämnandeplan tillsamans med mottagandekoordinatorn på verksamhetsområde Underhåll.
 • Presentera och förankra överlämnandeplanen med projektledaren och övriga projektmedlemmar.
 • Tillsammans med projektledningen planera, genomföra och vara föredragande på överlämnandemöten med stöd av mottagandekoordinatorn.
 • Arbeta med projektledare och byggledning för att säkerställa att leveransen sker enligt leveransplan enligt överenskommet innehåll, kvalitet och tid.
 • Ansvara för att stämma av leveransplanen gentemot Mottagandekoordinator samt Indatastöd.
 • Ha en kontinuerlig dialog med Mottagandekoordinator och Indatastöd under projektets livslängd fram till Beslut om mottagen anläggning är undertecknat.
Vi söker dig som
 • Har en högskoleingenjörsexamen inom teknik, förslagsvis bygg eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
 • Har minst 6-12 månaders erfarenhet av arbete i projekt.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • Detta uppdrag är säkerhetsklassat, därmed genomförs en säkerhetsprövning innan uppdragsstart. För att kunna gå vidare i den här processen måste du därför ha ett svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du:
 • Har erfarenhet av koordinering av teknisk dokumentation inom infrastrukturprojekt.
 • Har järnvägsutbildning och/eller erfarenhet av järnvägsprojekt.
Som person är du:
 • Självgående
 • Initiativtagande
 • Strukturerad
 • Samarbetsförmåga
Övrig information
 • Start: Augusti/september, med hänsyn till säkerhetsprövningens tidsåtgång, då den behöver vara klar innan start. Vanligtvis tar en sådan prövning 1-2 månader.
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Örebro
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Trafikverket erbjuder en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället.