Molnspecialist till Molnbolaget

Molnspecialist till Molnbolaget

* Vi är bolaget med stora utvecklingsmöjligheter, här finns inget som begränsar dig i rollen som molnspecialist, så beskriver de anställda Molnbolaget.
Molnbolaget är ett högspecialiserat IT-bolag inom molntjänster. För dig som är orädd och känner dig bekväm i rollen som konsult, kan vi nu erbjuda en tjänst som molnspecialist på Molnbolagets huvudkontor. Din resa till Molnet börjar här - Välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

Molnbolaget är den oberoende parten gällande tjänster och plattformar i molnet, med fokusområden som Azure, Office 365, Google Cloud och Amazon Web Services. Med sin 3-stegsraket hjälper de sina kunder hela vägen mot Molnet, från analys och strategi till övergång och förvaltning.

Som molnspecialist arbetar du med arkitektur inom olika plattformar; med att implementera infrastruktur och plattformstjänster för kunderna. Du kommer i din roll arbeta direkt mot Molnbolagets kunder, där du sätter dig in i deras utmaningar för att sedan kunna erbjuda dem rätt lösning och arkitektur. Du arbetar även med införande av ny teknologi i kunders IT-infrastruktur tillsammans i team med andra kollegor i bolaget. Rollen är viktig för Molnbolaget där du kommer få stort ansvar inom organisationen och vara involverad i hela kedjan från säljstöd, analys, design och implementation till överlämning i en förvaltning.

I rollen som molnspecialist kommer du främst arbeta på kontoret i Örebro tillsammans med kollegor. Molnbolaget besitter expertkunskaper inom molnet och dess olika komponenter vilket för dig innebär en bra miljö att fortsätta utvecklas i.

Fördelar på Molnbolaget
 • Möjligheten att fördjupa dig som specialist inom ledande teknologier i Molnet
 • Stora möjligheter för kompetensutveckling i form av utbildningar där du själv får komma med önskemål
 • Arbeta med likasinnade kollegor
Arbetsuppgifter
 • Rådgivning till kunder gällande teknikval, strategi och arkitektur, övergripande och i enskilda lösningar som tekniskt säljstöd
 • Genomföra behovsanalyser
 • Att i rollen som teknisk specialist delta som stöd i befintliga leveranser
 • Planera och driva teknikuppdrag: förberedelse infrastruktur, implementering, konfiguration, migrering etc.
Vi söker dig som

Vi tror att du som söker har en lång erfarenhet kring infrastruktur och att du idag inte får arbeta 100% med Molnet. Du har stort engagemang och vill nu gå vidare genom att fokusera på Molnet tillsammans med kollegor som har samma målbild. Du har arbetat i olika typer av projekt med Cloud-tjänster som tex Microsoft Azure. Sist men inte minst - du vill fortsätta att utvecklas och ha kul på jobbet!

Du bör ha erfarenhet av följande;
 • Infrastruktur och virtualisering
 • Molnlösningar (Publikt, Privat, Hybrid)
 • Har arbetat med något av följande: Virtual Machines, Network, Storage, Web Apps, Logic Apps eller SQL i Azure.
 • Scripting med främst PowerShell
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i skrift och tal, då det används i det dagliga arbete
För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet som konsult och har tidigare arbetat direkt mot kunder i en teknisk roll. Du har självklart mycket bra kunskap och intresse inom Molnet.

Som person har du ett starkt tekniskt intresse. Du är självgående, initiativtagande, affärsmässig och professionell i din arbetsroll och trivs att arbeta tillsammans med kompetenta kollegor som du gärna delar med dig av din kompetens till.

Övrig info

Detta är er direktrekrytering vilket innebär att Academic Work sköter rekryteringsprocessen men du kommer bli anställd av Molnbolaget. Alla frågor hänvisas till Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Molnbolaget arbetar med små, medelstora och stora företag. Eftersom man kan ha olika behov i olika verksamheter strävar de alltid efter att möta varje kunds unika behov och skapa en optimal lösning för just dem. Om du vill läsa mer om hur Molnbolaget arbetar med sina kunder kan du göra det här.