Linux Systemtekniker till IBM

Linux Systemtekniker till IBM

Är du intresserad av att få in en fot på ett av världens största IT-företag? IBM söker nu dig som har kunskaper inom Linux server och som vill ta nästa steg i karriären. Ta chansen att vara med på IBMs fortsatta resa framåt där innovation kommer vara en stor del av din vardag! Låter detta spännande så skicka in din ansökan redan idag då vi går igenom urvalet löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker för IBMs räkning systemtekniker inom Windows serverdrift till deras verksamhet i Örebro. Du kommer att arbeta i ett team du även samarbetar med team-medlemmar som sitter i Kista och Malmö. Här finns möjligheter till professionell utveckling i en teamorienterad organisation där du får arbeta tillsammans med kompetenta kollegor som alla strävar efter att uppnå bästa resultat och skapa värde. Hos IBM finns stor potential att bredda sin kunskap inför framtiden!

IBM arbetar dedikerat med intern rekrytering och interna karriärvägar, därmed finns det enorma möjligheter för rätt kandidat att avancera både lokalt och globalt. För dig med rätt driv, ambition och vilja finns här stora karriärmöjligheter!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och IBMs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work

Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos IBM. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig 6-12 månader framåt. Behovet är dock långsiktigt och IBMs intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Linux-tekniker kommer du att ha en väldigt bred roll inom den dagliga IT-driften till IBMs kunder. Du kommer att arbeta med alltifrån att installera Linuxservrar till att sköta underhåll av dem. Exempel på arbetsuppgifter är installation, implementering, återställning och konfiguration av prestanda. Du kommer också att arbeta med felsökningar och underhåll samt löpande dokumentera ditt utförda arbete.

Till en början kommer du att få support och guidning genom att få sitta med dina kollegor och sedan, tillsammans med dem, ta dig an mer och mer arbetsuppgifter ju mer du kommer in i arbetet.

Du kommer tillexempel att:
 • Arbeta med 3rd och 4th line support
 • Arbeta med testning och felsökning av komplex hårdvara och programvarulösningar
 • Felsökning av Linux-relaterade incidenter och problem
 • Dokumentera nya och befintliga infrastrukturlösningar
Vi söker dig som

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av arbete som systemtekniker inom Linux/Unix. En viktig del av IBMs leverans är att arbeta med processer, verktyg och dokumentation. Arbetet består också av att förstå och lösa problem som inte kan lösas av 1st och 2nd line support.
Vi ser gärna att du har ett arkitekturtänk och därmed intresse för systemarkitektur. Kanske har du i grunden en YH-utbildning inom områden som tex: Systemteknik, IT-supportspecialist, Driftteknik eller som serverspecialist.
 • Tidigare ha arbetat som systemtekniker inom Linux/Unix minst 3 år
 • Du ska ha kunskaper i Red Hat Enterprise Linux
 • Har en stor nyfikenhet och vilja att utvecklas i en internationell organisation
 • Är flytande i svenska och engelska, i både tal och skrift då arbetet sker på båda språken
Det är meriterande att kunna hantera och bygga processer, utveckla metoder för automatisering, optimering och standardisering av Unix/Linux system samt att förstå och använda virtualiseringsteknik för Linux (KVM, VMware, OracleVM).

För att lyckas i rollen som systemtekniker på IBM tror vi att du är en initiativtagande person som gärna kommer med förslag på förbättringar. Du tar också stort ansvar för ditt arbete och ser till att ditt arbete blir utfört med hög kvalité. Vidare är det viktigt att du kan tolka och utläsa de behov som finns för att leverera service på hög nivå. I rollen behöver du vara noggrann och arbeta med god struktur. På grund av bredden i ditt arbete är det också viktigt att du som söker kännetecknas av en ådra av flexibilitet.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid med goda chanser till överrekrytering
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Arbetstider: Dagtid
 • Placering: Örebro
 • Kontaktuppgifter: malin.landen@academicwork.se
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
ÖVRIG INFORMATION

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Data & IT, Support
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

IBM är ett globalt företag med verksamhet i över 170 länder och har sedan 1982 funnits i Sverige. Med innovation som en central del av strategin levererar IBM branschanpassade lösningar främst inom digital transformation, kognitiv teknik, molnbaserade lösningar, dataanalys, it-säkerhet, mobilitet och samverkan.

IBM vidgar kontinuerligt ramarna för vad som är teknologiskt möjligt. Därför är IBM det företag i världen som uppnår flest nya patenter inom teknologi varje år. Tillsammans med företagets partners leder IBM verksamheter in i en ny spännande era, i Sverige, och runt om i världen. Ta chansen att var med på IBM:s framtidsresa!