Ledare för produktionsutveckling till Systemair

Ledare för produktionsutveckling till Systemair

Vi söker en erfaren ledare som vill vara med och utveckla "Framtidens fabrik". Om du brinner för att utveckla produktionsprocesser, arbetssätt och medarbetare är detta rollen för dig. Vi söker en engagerad ledare!

Information om uppdraget

Hos Systemair Sverige AB i Skinnskatteberg jobbar vi aktivt med att utveckla våra fabriker. Som ledare för produktionsutveckling blir du en nyckelperson i vårt arbete mot det vi kallar för Framtidens fabrik- en konkurrenskraftig monteringsindustri. Du kommer ha ansvar för att driva förbättringar med syfte att stärka företagets konkurransekraft inom produktionsområdet.

Du kommer ingå i produktionsledningsgruppen och kommer ha stor möjlighet att påverka företagets utveckling.

Avdelningen du kommer att leda består av produktionsutvecklare och tekniker som utgör vår bas av projektresurser. I avdelningen finns process- och projektkompetens för att driva och leda små och stora projekt.

Arbetsuppgifter
 • Vara en drivande kraft för att utveckla Framtidens fabrik.
 • Utveckla och implementera framtidsorienterade lösningar för ledning, standardisering och digitalisering av våra produktionsprocesser.
 • Utveckla kompetens och arbetsmetoder som bidrar till säker arbetsmiljö, rätt kvalitet och servicegrad samt lönsam drift.
 • Leda stora och små projekt tillsammans med personal från alla delar av verksamheten.
Vi söker dig som

Vi söker dig som är genuint intresserad av förbättringsarbete och strävar efter att nå ett modernt arbetssätt.
 • Du är förmodligen civilingenjör eller motsvarande och har minimum fem års erfarenhet från relevant industri.
 • Du pratar och skriver obehindrat på svenska såväl som engelska.
 • Du får med dig folk och kan kombinera fokus på modern industri, ny teknologi, metod- och organisationsutveckling med att skapa resultat genom andra.
 • Du har erfarenhet från konkurranseutsatt monteringsindustri och vet vad som krävs för effektiva logistikflöden från leverantör till kund. Du förstår betydelsen av begrepp som takt, ledtid, processeffektivitet och värdeskapande aktiviteter.
 • Du har förmåga och kompetens att driva utveckling av våra produktionssystem, öka vår automations- och digitaliseringsgrad samt driva förbättringar efter PDCA-principer.
 • Du har dokumenterad ledarerfarenhet och kan uppvisa positiva resultat från omställning av en verksamhet/organisation.
 • Du trivs att jobba i hela rummet från strategiskt, taktiskt och operativt perspektiv - från idé till plan, involvering och genomförande.
 • Du är strukturerad och handlingskraftig och som ledare är du tydlig, trygg och engagerande med ett stort eget driv. Som person är du också initiativtagande, prestigelös och har lätt för att skapa goda relationer.
 • Du trivs i en entreprenöriell miljö i snabb utveckling och gillar att ta dig an utmanande arbetsuppgifter.
Övrig information

Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Skinnskatteberg.

Detta är en direktrekrytering där all kontakt sker med Academic Work, men du kommer att bli anställd direkt hos Systemair.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktionsledning, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Systemair är ett ledande ventilationsföretag verksamt i 50 länder i Europa, Nord- och Sydamerika, Mellanöstern, Asien och Sydafrika. Bolaget omsätter cirka 8,3 miljarder kronor och har för närvarande cirka 6 200 anställda. Sedan grundandet av Systemair 1974 har bolaget uppvisat positiva rörelseresultat. Under de senaste 15 åren har den genomsnittliga tillväxten uppgått till cirka 10 procent.