Junior PR-konsult till Four PR i Örebro

Junior PR-konsult till Four PR i Örebro

Nu finns möjligheten för dig med ett genuint intresse för PR och kommunikation att fortsätta utvecklas i din karriär som junior PR-konsult hos Four PR. Vi söker dig som har läst medie- och kommunikationsvetenskap och som har några års erfarenhet av att arbeta i en konsultativ roll. Hos Four PR får du möjlighet att vara en del av ett prestigelöst och sammansvetsat team som genomsyras av högt EKG: Engagemang, Kreativitet och Glädje! Skicka in din ansökan idag, vi jobbar med löpande urval.

Information om uppdraget

Four PR erbjuder idag sina svenska och utländska kunder strategisk PR- och kommunikationsrådgivning på de nordiska marknaderna. På kontoret i Örebro sitter 5 av dina nya kollegor i ljusa och attraktiva lokaler på Stortorget mitt i centrum. Four PR är en mindre PR-byrå där man värderar prestigelöshet och samarbete högt. Hos Four PR är organisationen platt och beslutsvägarna korta. Här råder transparens och en öppenhet kring arbetet och arbetsplatsen. Ingens idé eller åsikt är mindre värd än någon annans.

Four PR:s spännande resa har bara börjat; vi älskar när vi blir fler på färden: oavsett om det är nya grymma kollegor eller spännande kunder. Och det bästa av allt - vi har fortfarande långt kvar till så levde de lyckliga i alla sina dagar!' - Four PR

Då en av byråns PR-konsulter i mars kommer gå hem på föräldraledighet söker Academic Work just nu en Junior PR-konsult som kan fortsätta att driva och utveckla PR-arbetet hos Four PR. Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Four PR. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig fram till sista augusti 2019. Eftersom företaget står inför en expansion finns det för rätt person även goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget eller överrekryterad till Four PR.

Arbetsuppgifter

Som junior PR-konsult hos Four PR kommer du arbeta med PR-rådgivning till byråns kunder både på en strategisk- och praktisk nivå. Du kommer redan från start bli tilldelad befintliga kunder med ett redan etablerat samarbete. I rollen som junior PR-konsult kommer du driva befintliga projekt hos kunderna framåt och även arbeta för att utveckla PR-arbetet hos dina kunder. Hos Four PR arbetar minst två kollegor tillsammans mot samma kund, detta för att säkerställa tillgänglighet för kunden och kvalitetssäkring av arbetet.

I rollen kommer du arbeta med allt ifrån pressreleaser, medierelationer, PR-strategier, omvärldsbevakning, analys och rapporter. En stor del av ditt arbete kommer bestå av att producera text vilka ska nå ut i olika kommunikationskanaler. Som junior PR-konsult arbetar du även med pressbearbetning. Där kommer du arbeta med att skapa nyhetsämnen och vinklar hos dina kunder samt arbeta för att väcka intresse för dessa hos journalister.

Tjänsten passar dig som arbetat i en konsultativ roll med kundkontakt i ett par år och vill arbeta på en mindre PR-byrå som värdesätter allas delaktighet, kompetensutveckling och nära samarbete.

Vi söker dig som

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom media/marknadsföring/kommunikation eller har motsvarande i arbetslivserfarenhet
 • Har minst 2 års erfarenhet av kommunikationsarbete, antingen internt eller externt
 • Har mycket goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Detta eftersom du till största delen i ditt arbete kommer arbeta med textproduktion.
 • Talar och skriver obehindrat på engelska då du även kommer ha kontakt med utländska kunder vilka inte talar svenska.
Det är meriterande om du har kunskaper i Adobe Creative Suite.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen som junior PR-konsult hos Four PR är det viktigt att du har ett prestigelöst förhållningssätt till ditt arbete och till dina kollegor. Eftersom du har en konsultativ roll är du också professionell i mötet med kunder och agerar lösningsfokuserat. I rollen kommer du ansvara för flera olika kunder parallellt och förväntas agera snabbt vid förändrade omständigheter hos kunderna. Som person är du därför flexibel och anpassningsbar efter förändrade förhållanden och trivs med detta. Som person är du dessutom ansvarstagande och kan självständigt driva dina arbetsuppgifter framåt.

Vi tror att rätt person även är van att tänka analytiskt eftersom du kommer arbeta med att samla in och analysera data för att få fram information till exempelvis bakgrundsundersökningar.

Övrig information
 • Start: Omgående. Dock senast under mars månad, eller i början av april.
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: På Four PR:s kontor mitt i centrala Örebro.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Four PR är ett företag verksamt inom PR-branschen. Four PR grundades år 2010 och erbjuder idag sina svenska och utländska kunder strategisk PR- och kommunikationsrådgivning på de nordiska marknaderna. Idag har Four PR kontor i Örebro, Karlstad och Stockholm. Byråns kunder är både svenska och utländska. Ungefär 15-20% av byråns kunder är verksamma i Örebro.