Ingenjör med intresse för klimatsmarta fastigheter till Schneider Electric

Ingenjör med intresse för klimatsmarta fastigheter till Schneider Electric

Har du ett tekniskt intresse och vill arbeta med framtidens lösningar inom energistyrning och inomhusklimat? Söker du en långsiktig utmaning där du erbjuds en gedigen introduktion och en chans att lära av proffs inom området? Här finns tjänsten för dig som vill ha ett varierande arbete där ingen dag är den andra lik! Sök tjänsten redan idag då vi går igenom urvalet löpande!

Information om uppdraget

Schneider Electric i Örebro behöver förstärka teamet med ytterligare en medarbetare och nu söker vi dig som vill vara med på denna framgångsresa!

På avdelningen för fastighetsautomation erbjuder Schneider Electric sina kunder och deras fastigheter ett konstruktionseffektivt system från design till integration och driftsättning. Detta i kombination med Schneider Electrics resurs- och energiförbrukningstjänster möjliggör långsiktig effektivitet under hela fastighetens livslängd. Detta ser i sin tur till att hyresgästerna har ett behagligt och bekvämt inomhusklimat.

På det nyrenoverade kontoret i Örebro väntar 25 personer på att bli dina nya kollegor! Stämningen på kontoret beskrivs som mycket god och här får du stor möjlighet att vara med och påverka kontorets framtida utveckling. Gruppen består av sju personer med varierande bakgrund samt erfarenhet och här finns mycket kunskap att hämta!

Du kommer till en början genomgå en grundlig introduktion via Schneiders training center. Där får du stor insikt i och kunskap kring företaget både nationellt och internationellt. Du kommer sedan få en genomgång i system och program som du kommer använda i ditt arbete. Därefter kommer du att börja stötta upp i olika projekt och arbetet kommer till en början att ske med stöd av en erfaren kollega. Med ökad erfarenhet växer ansvaret och så även uppdragens komplexitet.

Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Schneider Electrics. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig 6-12 månader framåt. Behovet är långsiktigt och målet är att du ska bli överrekryterad till Schneider Electrics, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som automationsingenjör kommer du att arbeta med service av system inom fastighetsautomation samt arbeta i serviceprojekt direkt mot slutkund där du är med och samordnar genomförandet tillsammans med underentreprenörer. Du har daglig kontakt med kunder och agerar på ett professionellt sätt rådgivare mot dessa. Då arbetet innebär mycket extern kontakt är det viktigt att du är lyhörd för dina kunders önskemål och agerar utifrån dessa. Arbetet präglas av frihet under ansvar och rollen kräver struktur, noggrannhet och hög servicekänsla.

Du kommer tillexempel att:
 • Rita flödesscheman
 • Arbeta med driftövervakning och felsökning
 • Ha kontakt med kunder och underentreprenörer
 • Arbeta i DHC SCADA
Det är meriterande om du sedan tidigare har arbetat med Energi, Industri, Fastighet eller El och Automation samt om du har kunskaper i PLC-programering.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är positiv, lösningsorienterad och som vill jobba med fastighetsautomation. Vi önskar att du har en teknisk bakgrund och gärna att du tidigare arbetat inom industri och kommit i kontakt med el. Du kan vara högskoleutbildad eller ha arbetat dig fram den praktiska vägen - vad som är viktigt är ditt kunnande, ditt engagemang och viljan att fortsätta utvecklas i ett dynamiskt team. Har du dessutom erfarenhet av kundansvar sedan tidigare är det meriterande.

Du har ett stort teknikintresse och är en lagspelare med ett analytiskt sinneslag. Vi ser att du är noggrann och metodisk i ditt sätt att arbeta. Du ser möjligheter när du ställs inför problem och är lösningsorienterad och tar initiativ till förbättringar. Då du kommer att ha ett stort kontaktnät i tjänsten tror vi att du som söker är en utåtriktad person som är trygg i sociala miljöer.
 • Krav på B-körkort
 • Har goda kunskaper i både tal och skrift i svenska och engelska då kommunikationen med både kollegor och kunder kräver detta
 • Grundläggande kunskaper i MS Office paketet
Då detta arbete är säkerhetsklassat görs ett utdrag ur belastningsregistret innan anställning.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Schneider Electrics lokaler på väster i Örebro
 • Arbetstider: 07.30-16.30 med möjlighet till flex.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Schneider Electrics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork