Föreläsare med intresse för humanitära frågor

Föreläsare med intresse för humanitära frågor

Här får du som har ett intresse för humanitära frågor och en vilja att föreläsa en möjlighet att kombinera dessa två med ett deltidsjobb. Stiftelsen FTS Säkra Varje Unge är en icke-vinstdrivande organisation med syftet att arbeta förebyggande mot sexuellt utnyttjande av barn. Detta genom att erbjuda seminarier och föreläsningar till exempelvis skolor. De söker nu dig som studerar på högskola/universitet om minst 50% till en roll som föreläsare.

Information om uppdraget

I denna roll reser du runt i landet och föreläser om säkert internetanvändande för barn och ungdomar. Föreläsningarna kommer vara riktade mot ungdomar från årskurs 4 och uppåt samt till deras föräldrar.

En föreläsningsdag innehåller 1-4 föreläsningar och du förväntas vara tillgänglig c.a. 2-4 dagar per månad. Föreläsningarna kommer att planeras utifrån din kalender men där du förväntas kunna ha lång framförhållning.
Stiftelsen bistår med föreläsningsmaterialet som handlar om säkert internetanvändande och tar upp allt ifrån näthat och nätmobbning till kränkningar och gromning. Ämnet är väldigt tungt och kan vara krävande men betyder jättemycket för barnens säkerhet på internet.

Efter föreläsningarna händer det att barn och föräldrar vill ställa frågor eller berätta om situationer de varit med om, det är därför viktigt att du kan hantera detta. Du förväntas dock inte kunna ge svar på frågor som inte berör föreläsningsmaterialet utan ska då hänvisa vidare till aktuell kurator samt meddela kuratorn att du gjort detta.

Introduktionen kommer att utformas utifrån dina förutsättningar och du kommer att ha möjlighet att bland annat lyssna på andra som föreläser och hålla övningsföreläsningar för dina kollegor.

Du erbjuds
 • Ett väldigt meriterande deltidsjobb för dig som har ambitioner att utvecklas inom föreläsning.
 • En dedikerad konsultchef som hjälper och stöttar dig i frågor om arbetslivet.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs med om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär en del resande där Stiftelsen står för betalning av resan och eventuell hotellvistelse. Din uppgift är att föreläsa om det material som Stiftelsen bistår dig med. Föreläsningarna är en till en och en halv timme långa och hålls ute på olika skolor i landet. Du kommer att föreläsa för elever från årskurs 4 och uppåt samt för deras föräldrar.

Vi söker dig som
 • Studerar en eftergymnasial utbildning på minst 50% och tar examen tidigast januari 2021, alternativt har en annan huvudsaklig sysselsättning.
 • Är en kunnig talare.
 • Har mycket goda svenska kunskaper i tal.
Under intervju förväntas du hålla ett föredrag på 10 minuter där du motiverar varför just du är rätt för tjänsten.

Det är även meriterande om du:
 • Har tidigare erfarenhet av att tala inför folk.
 • Studerar eller har studerat retorik, alternativt har annan utbildning som kan vara meriterande för tjänsten. Exempelvis lärare.
 • Har bil och körkort då det underlättar när du ska ta dig ut till skolor.
Som person är du:
 • Kommunikativ
 • Visar på personlig mognad
 • Och är orädd
Övrig information

På grund av det känsliga ämnet och att en kommer att arbeta ute på skolor med barn och ungdomar kommer vi för denna tjänst begära utdrag ur belastningsregister.
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Deltid, c.a. 1-4 heldagar per månad.
 • Placering: Olika skolor i Sverige, men med utgångspunkt från Örebro.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Stiftelsen FTS önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Service & Kundtjänst, Serviceyrken
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Stiftelsen FTS och deras arbete här!