Arbetsmiljöspecialist till Orica

Arbetsmiljöspecialist till Orica

Brinner du för arbetsmiljöfrågor och vill arbeta på ett företag som är världsledande inom sin bransch? Då kan detta vara tjänsten för dig! Läs mer och sök redan idag, vi arbetar med löpande urval.

Information om uppdraget

Orica är världens största leverantör av kommersiella sprängämnen och innovativa sprängsystem till gruv-, stenbrott-, olje-, gas- och byggmarknaderna. De är också en ledande leverantör av natriumcyanid för guldutvinning och en specialiserad leverantör av marktjänster inom gruv-och tunnelbrytning. Orica har en mångsidig arbetsstyrka som består av cirka 13 000 anställda och entreprenörer som servar kunder i mer än 100 länder. Deras syfte är att göra sina kunder framgångsrika, varje dag, över hela världen.

Till Orica söker vi nu en Specialist SHES (Safety, Health, Environment & Security) för ett 12 månaders vikariat till produktionsanläggningen i Gyttorp, strax utanför Nora. Rollen är en del av det lokala SHES teamet i Gyttorp men är även en del av ett större team i Europa. Rollen rapporterar till Manager - SHES EMEA & MFG som också är baserad i Gyttorp.

Som specialist förväntas du bedriva ett aktivt arbete inom kontinuerliga förbättringar av arbetsplatsens hälso-, säkerhets- och miljöfrågor genom att tillämpa Oricas SHES Management System och i enlighet med legala och lagstadgade krav. Vi hoppas att du som söker denna roll kommer driva frågorna med stort engagemang, ansvar och ägandeskap med strävan att förbättra hälsa och säkerhet för Oricas personal.

Du erbjuds
 • Möjlighet till kunskapsutbyte internationellt mellan andra arbetsmiljöspecialister inom koncernen
 • Stort eget ansvar och en möjlighet att förvärva värdefulla erfarenheter från att arbeta inom tung industri
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som arbetsmiljöspecialist (SHES Specialist) på Orica är varierande men innebär i huvudsak att:
 • Hantera efterlevnad av regulatoriska krav relaterade till hälsa och säkerhet
 • Implementera program för att driva efterlevnaden av Oricas koncernpolicy för säkerhet, hälsa och miljö och tillämpliga koncernstandarder/procedurer
 • Leda och/eller granska utredningar av potentiella och faktiska överträdelser av legala och lagstadgade krav
 • Hantera och administrera Oricas informationshanterings- och rapporteringssystem (Enablon) rörande SHES
 • Bevaka säkerhets- och hälsoutredningar samt säkerställa att handlingsplaner slutförs i tid
Vi söker dig som
 • Har eftergymnasial utbildning som miljöingenjör alternativt arbetsmiljöingenjör eller annan bakgrund som vi bedömmer likvärdig
 • Besitter erfarenhet av regelverk för säkerhet och hälsa, riskhantering och säkerhetssystem
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift då båda språken förekommer dagligen i arbetet
Det är mycket meriterande om du har operativ erfarenhet inom området, gärna från tillverkningsmiljö eller liknande tung industri.

Observera att arbetsplatsen ligger i Gyttorp, kollektivförbindelser finns men tillgång till egen bil är en fördel.

Som person är du:
 • Kommunikativ
 • Service-minded
 • Orädd
För att lyckas i rollen krävs det också att du är nyfiken och har ett kreativt tankesätt och är beredd är utmana status quo.

Övrig information
 • Start: 1 oktober
 • Omfattning: Heltid, tjänsten är ett vikariat på 12 månader där det för rätt person kan finnas chans till förlängning
 • Placering: Gyttorp
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se