Är din nästa utmaning att bli teknisk expert hos SPX FLOW Johnson Pump?

Är din nästa utmaning att bli teknisk expert hos SPX FLOW Johnson Pump?

Vill du arbeta i ett internationellt sammanhang på ett familjärt kontor? Hos SPX FLOW Johnson Pump erbjuds du möjligheten att använda din tekniska kunskap och problemlösningsförmåga för att utveckla och förbättra produkter efter kunds behov. Har du en bakgrund inom konstruktion och vill fortsätta att utvecklas i din ingenjörsroll i en tekniskt stöttande roll är detta tjänsten för dig!

Information om uppdraget

SPX FLOW Johnson Pump är ett internationellt industriföretag som utvecklar och tillverkar pumpar inom affärsområdena Industri, Marin, Fordon och VVS. Företaget erbjuder kundanpassade lösningar som tillverkas i deras egna specialiserade tillverkningsenheter.

Kontoret i Örebro är inriktade mot marinsegmentet och är en av världens ledande tillverkare av pumpar och tillbehör inom fritidsbåtssegmentet och riktar sig mot tillverkare av marinmotorer, båtbyggare och eftermarknadskunder över hela världen. Örebrokontoret sysselsätter idag 25 anställda som alla strävar efter att erbjuda anpassade lösningar med hög kvalitet och låg livscykelkostnad. SPX FLOW Johnson Pump är i en expansiv fas och är därför i behov av en applikationsingenjör som ska stötta upp säljteamet och erbjuda kundanpassade lösningar.

Tjänsten passar dig som är nyfiken på en ny spännande bransch där internationell kontakt förekommer dagligen. Då SPX FLOW Johnson Pump är ett världsledande företag inom marinindustrin får du ta del av både spännande produkter och kunder i Europa, kanske ser du detta som fördel i ditt fordon- och marinintresse?

Stämningen på kontoret är familjär och du kommer att arbeta nära dina kollegor. En kollega på SPX FLOW säger så här: Vad som kännetecknar oss är gemenskap, samarbete och ambition. För att du på bästa sätt ska lyckas i rollen kommer du även få starta med en gedigen introduktion och även besöka produktionen i Polen.

Arbetsuppgifter

Som applikationsingenjör kommer du främst arbeta med teknisk stöttning gentemot kund och intern personal. Vidare kommer du även att arbeta med att förbättra och kundanpassa produkterna som företaget erbjuder. En del resor kommer att förekomma i tjänsten och främst till en början för att du ska kunna få en inblick i verksamheten samt möjlighet att skapa kontakter.

Du kommer till exempel att:
 • Ge teknisk stöttning gentemot kund och intern personal
 • Arbeta med offerter och förfrågning för ändringsbegäran och administration av detta
 • Följa med säljare på kundmöten
 • Ta fram kundanpassade lösningar i CAD
Vi söker dig som

Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning inom mekanik eller likvärdigt och har något års arbetslivserfarenhet från ingenjörsyrket. Vidare har du en bakgrund inom konstruktion och ett intresse för att lära dig nya produkter. Från tidigare arbeten har du även vana vid att kommunicera med kunder och leverantörer både muntligen och via skrift.

Specifikt efterfrågad kompetens:
 • Mycket goda kunskaper i svenska och i engelska då internationell kontakt förekommer på båda språken
 • Goda kunskaper i CAD-program
 • B-körkort
Som person är du lösningsfokuserad då du hela tiden vill utvecklas och erbjuda kunder unika lösningar. Detta kräver att du har ett teknikintresse samt är nyfiken på företagets produkter. Vidare besitter du en god kommunikativ förmåga, verbalt som skriftligt då kommunikationen med kunder och leverantörer sker via telefon och mail. Då du har tidigare arbetslivserfarenhet av ingenjörsyrket är du självgående och trivs med att driva dina arbetsuppgifter framåt.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse. Tidigast 1 jan 2019
 • Omfattning: Tillsvidare, heltid med flex
 • Lön: Fast månadslön
 • Placering: Örebro, Aspholmen
 • Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos SPX FLOW Johnson Pump.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SPX Flow Europe Ltd Sweden filial ett industriföretag som utvecklar, tillverkar och marknadsför varumärkena Johnson Pump och Tigerholm Series inom affärsområdena Industri, Marin, Fordon och VVS. Produkterna utvecklas och tillverkas på egna specialiserade tillverkningsenheter i Sverige, Polen, Belgien, Holland, Indien och USA.

SPX FLOW fokuserar på produkter med hög kvalitet och låg livscykelkostnad (LCC). Att köpa en pump är inte bara en engångsaffär, pumpen skall fungera säkert och problemfritt under lång tid. Att utveckla produkter med låg underhållskostnad är därför lika viktigt för företaget som att förse kunderna med lösningar som passar varje unik applikation.