Erfaren teknisk innesäljare till ABAT AB i Örebro

Erfaren teknisk innesäljare till ABAT AB i Örebro

ABAT AB - ett företag på frammarsch

ABAT AB i Örebro är ett innovativt företag i produktionsbranschen inom metallindustrin. Vi tillverkar luckor och andra specialtillverkade produkter i aluminium, rostfritt och stål i både standardutförande och efter kundens specifika önskemål. Vi expanderar och vill komplettera vårt produktionsledarteam med en erfaren teknisk innesäljare.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av arbete som teknisk innesäljare och som motiveras av att arbeta i en teamorienterad miljö, tillsammans med produktionsteam, produktionsledare och platschef. Din främsta uppgift är att ta emot förfrågningar och beställningar via inkommande samtal och mail och skapa affärer med både nya och återkommande kunder.

Vilken blir din uppgift hos oss?
Ansvarsområden och uppgifter

- Du ansvarar för företagets direkta telefon och info-mail, möter alla våra kunder i direkta säljsituationer och har därmed många dagliga kontakter med snabba affärer som följd.

- Du räknar ut priser genom att använda kalkyl och levererar offerter och ordererkännanden till kunder.

- Du följer upp offerter som inte lett till affär för att säkerställa kundens engagemang.

- Du arbetar nära våra produktionsledare, vår konstruktör och vår produktutvecklare och håller dig väl uppdaterad kring våra olika produkter.

- Du guidar och löser kundens förfrågan eller problem direkt eller slussar över till någon av våra erfarna produktionsledare för vidare projektering.

- Du arbetar självständigt men direkt kopplat till organisationens verksamhetsmål.

- Du har koll på vilka aktiviteter du ska prioritera och vilka säljsteg som krävs.

- Du ingår i ledningsgrupp och rapporterar direkt till företagets platschef.

Hur jobbar vi?

Thomas – VD och produktutvecklare –

- Hos oss är kundens behov i fokus och vi bygger relationer genom ett vänligt och engagerande bemötande i alla lägen. ABAT är ett starkt varumärke på marknaden och vi värnar vår kvalitetsstämpel. Hos oss är det superviktigt att alla i personalstyrkan känner att de är involverade och bidrar i tillverkning och utveckling av våra produkter.

Jimmie - svetsare i produktion –

- Vi jobbar både med standard- och specialtillverkade produkter vilket gör att vi måste vara innovativa och kommunicera väldigt bra mellan ordermottagning och produktion så vi verkligen vet vad kunden tänkt sig för produkt. Det är både inspirerande och motiverande att vara med och påverka utformningen av produkten och veta att jag är en del av vårt professionella team.

Vem är du?
Kvalifikationer och färdigheter
  • Vi söker dig som är social, inger ett trovärdigt intryck och har förmågan att skapa tillförlitlighet i dina relationer. Du bör ha tidigare vana av att möta kunder.
  • Du behöver kunna hantera att periodvis arbeta i ett högt arbetstempo och som triggas av att hitta lösningar på våra kunders problem.
  • Vi ser gärna att du har byggnadsteknisk kompetens och det är meriterande med tidigare erfarenhet inom byggbranschen.
  • Du behöver vara systematisk och ha ett strukturerat arbetssätt för att hantera många kontakter och processer under en och samma dag eller vecka.
  • Du hanterar svenska språket väl i både tal och skrift och du har goda kunskaper i engelska.
  • Du har vana av att arbeta med Office 365 och att hantera kalkyl för prisberäkningar är meriterande.
Vi använder oss av ett löpande anställningsförfarande och förbehåller oss möjligheten att när som helst under ansökningstiden avsluta processen.

Ansökan med CV och personligt brev skickas;
Senast fredag den 16 december 2022 till: info@abat.se

Frågor angående tjänsten besvaras av;
Platschef Åsa Ekdahl, mail: asa@abat.se, tel: +46 19 140172

Välkommen med din ansökan
Mer info
Kontaktperson Åsa Ekdahl
Telefon 019140170
Email Mejla Åsa Ekdahl
Område Örebro stad
Yrkesroll Försäljning, Innesäljare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.abat.se
Sista ansökningsdag 6 jan 2023 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ABAT AB i Örebro är ett innovativt företag i produktionsbranschen inom metallindustrin. Vi tillverkar luckor och andra specialtillverkade produkter i aluminium, rostfritt och stål i både standardutförande och efter kundens specifika önskemål. Vi expanderar och vill komplettera vårt produktionsledarteam med en erfaren teknisk innesäljare.

För mer information kika gärna in på vår hemsida: www.abat.se