Miljösamordnare till enheten Hållbar utveckling

Miljösamordnare till enheten Hållbar utveckling

Vi söker en Miljösamordnare till vår nya enhet Hållbar Utveckling.

Som Miljösamordnare har du ett samordningsansvar och är sakkunnig i miljöfrågor och för företaget. Stort fokus kommer ligga på att i samarbete med berörda enheter utveckla och optimera avfalls- och återvinningsfrågorna. Du kommer också hantera frågor kopplat till miljögifter, föroreningar och kemikalier. I arbetsuppgifterna ingår också att vara rådgivande inom organisationen. Men även vara ett stöd och en kontaktperson gentemot externa entreprenörer och myndigheter samt vid avtals- och budgetfrågor. När det gäller ÖBOs upphandlingar bistår du i arbetet med att utforma de miljörelaterade kraven. Du kan också komma att projektleda specifika satsningar inom miljöområdet. Tjänsten har förutom det samordnande administrativa arbetet en hel del operativa inslag där du förväntas vara ute på fältet. Du kommer ha mycket kontakter med kollegor och samarbetspartners och även hyresgästkontakter via telefon och personliga möten.

Utbildning och erfarenhet
Du som söker har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot miljöfrågor eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Vi ser att du har tidigare erfarenhet inom arbetsområdet. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för hållbarhetsfrågor i stort och vill arbeta för att göra skillnad på riktigt. B-körkort är ett krav.

Dina personliga förmågor
Till dina personliga egenskaper hör att du är kommunikativ, har lätt för att samarbeta och en väl utvecklad social förmåga. Rollen kräver god administrativ förmåga och struktur men du behöver också tycka om att arbeta mer operativt och att ta saker i mål.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform och tillträde:
Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att ringa:
Chef Hållbar utveckling, Anna-Carin B Magnusson, tfn: 019-19 42 91
Vision, Sten-Inge Dellevåg, tfn: 019-19 42 24

Vi ser fram emot din ansökan med personligt brev och CV med sista ansökningsdag 21 oktober 2019. Du lägger in den via Ansök-knappen nedan.

ÖrebroBostäder arbetar aktivt med att vara en attraktiv arbetsgivare. Våra medarbetare tycker att vi är en trygg arbetsgivare, att våra arbeten kännetecknas av ansvar, frihet och variation och att vi har goda utvecklingsmöjligheter och bra arbetskamrater. Läs gärna mer om hur det är att jobba hos oss på vår hemsida www.obo.se. Vi tar endast emot ansökningar via denna länk. ÖrebroBostäder AB tillämpar kompetensbaserad rekrytering och utgår från våra värdegrunder - människors lika värde, miljöansvar, samhällsansvar och öppenhet. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Miljö, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.obo.se/
Sista ansökningsdag 21 okt 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ÖrebroBostäder AB (ÖBO) är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Örebro kommun. Vi har cirka 23 000 lägenheter och 1 000 kommersiella lokaler. Vår affärsidé är att erbjuda attraktiva bostäder och lokaler med bredd och variation i god boendemiljö. ÖBO har ett uttalat kundfokus och vår devis hem för dig, uttrycker vår vilja att möta olika behov och önskemål.