Vi söker en Elingenjör – Med inriktning drift av smarta fastigheter

Är du en lyhörd och handlingskraftig person som uppskattar ett omväxlande arbete där du kan utvecklas? Och vill du till en arbetsplats där du får vara med och bidra till något större? Då har du kommit helt rätt. ÖBO är inte som andra företag.

Vi försöker alltid att vara tillgängliga och vi bryr oss verkligen om våra hyresgäster och världen omkring oss. Och det som gör oss speciella är att vi är Örebros enda allmännyttiga bostadsbolag. Det gör att vi kan tänka långsiktigt och utveckla nya lösningar tillsammans med de som hyr av oss och andra i omvärlden. Vi tar helt enkelt ett djupare samhällsansvar och vår ambition är att vara med och utveckla Örebro i många år framöver. Tillsammans skapar vi ett levande Örebro.

Din roll:

ÖrebroBostäder har under de senaste åren inlett ett arbete att med hjälp av digitalisering ändra synen på byggnader från en passiv användare av energi till en aktiv del i ett energisystem. Arbetet innebär hantering av stora mängder mätdata. Vi ser att tekniken går bort från fysiska tillgångar och flyttar mot virtuella tillgångar med hjälp av molnteknik, stora datamängder och automation. Fokus flyttas från smarta enskilda hus till smarta hus som fungerar tillsammans.

Vi söker dig som vill vara med och sköta driften av en smart stad, där du ska ta ansvaret att förvalta våra smarta fastigheter med fokus på de tekniska systemen i våra elanläggningar/fastigheter.

Ditt uppdrag är att tillgodose en trygg och säker boendemiljö för våra hyresgäster, medarbetare och intressenter. Du har del i ansvaret för förvaltning och drift av tekniken som smarta fastigheter för med sig. Din uppgift som elingenjör blir att, under driftchefen och tillsammans med övriga för drift av smart stad, i samråd med beställare och ledning vara med och utveckla, optimera befintliga system och rutiner kring förvaltning av det tekniska i våra elanläggningar, samt sköta och säkerställa driften. Detta är en ny tjänst som och dess innehåll kommer utformas under resans gång.

Dina arbetsuppgifter är bland annat att:
  • förvalta våra installationer enligt smart stad konceptet samt sköta drift, injustering, uppföljning och optimering av t ex våra solcellsanläggningar, dc- system, byggnadernas samverkan, energilager, belysningsstyrning, elbilsladdning, (mät- och övervakningssystem), etc.
  • utföra energiutredningar, energiuppföljningar, analysering, optimeringar, mätningar, etc.
  • vara behjälplig i arbetet med framtagande av tekniska strategier.
  • sköta daglig drift och underhåll.
  • stötta med kompetens samt vara behjälplig i byggprojekten, och vara delaktig vid överlämning från projekt till förvaltning.
  • förvalta anläggningsteknisk dokumentation.
  • genomföra felsökningar, service och reparationer.
  • vara delaktig i det ekonomiska arbetet med att ta fram önskad budget.
  • ansvara för omvärldsbevakning inom området.
Du är lyhörd och bidrar gärna till att de du arbetar med växer och utvecklas i sitt arbete. Du är med och utvecklar kreativa lösningar för att få stark inför nya utmaningar. I ditt arbete är du också med och bidrar till samhället i stort genom att lyssna och vägleda till utveckling.

Dina kvalifikationer:

Vi söker dig som lägst har El-ingenjörsprogrammet på universitet, högskola, alternativt har en automationsutbildning eller annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer vara likvärdig.

Du har kunskaper inom elanläggningar och energisystem och du bör även ha kunskaper inom automation, samt erfarenhet av felsökning både inne och ute på fältet. Du förväntas ha goda datakunskaper i Officeprogrammen.

Ett krav är att du kan flytande svenska samt innehar B-körkort då resor inom beståndet sker löpande.

Du som person

Viktiga personliga egenskaper för tjänsten är att du är flexibel, strukturerad och serviceinriktad. Du trivs att jobba i team och är duktig på att samarbeta och bygga relationer såväl internt som externt.

Vi tror att du är en handlingskraftig person med förmågan att styra processer och se helheten i större projekt. Du trivs med att arbeta med effektiva metoder och uppskattar ett omväxlande och stimulerande arbete där du har möjlighet att utvecklas och växa. Du tycker om att vara en del av en kultur där olikheter får ta plats och där det är högt i tak.

Vi på ÖBO bryr oss om vem du är, därför lägger vi stor vikt vid personlighet.

Anställningsform

Tillsvidare. Heltid. Med start enligt överenskommelse.

Intresserad? Hör av dig!

Johnny Ström, Driftchef, 019-19 43 50
Sten-Inge Dellevåg, facklig representant för Vision, 019-19 42 24

Vi behöver din ansökan senast 2020-10-30. Varmt välkommen!

ÖBO (ÖrebroBostäder) är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Örebro kommun och har närmare 23 000 lägenheter och över 1 000 kommersiella lokaler. Vill du veta mer om oss och vad vi gör? Besök obo.se
Mer info
Område Örebro stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Elektriker, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.obo.se/
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ÖrebroBostäder AB (ÖBO) är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Örebro kommun. Vi har cirka 23 000 lägenheter och 1 000 kommersiella lokaler. Vår affärsidé är att erbjuda attraktiva bostäder och lokaler med bredd och variation i god boendemiljö. ÖBO har ett uttalat kundfokus och vår devis hem för dig, uttrycker vår vilja att möta olika behov och önskemål.