Näringslivschef till Ödeshögs Kommun

Näringslivschef till Ödeshögs Kommun

Ödeshög ska vara en naturlig del av två regioner, en tillväxtkommun med en hållbar och positiv utveckling. Med den visionen i ryggen söker vi nu en näringslivschef som känner sig kallad att axla uppdraget att tillsammans med våra drivna företagare utveckla näringslivet och entreprenörskapet i Ödeshögs kommun.

Vem vi tror du är
För att lyckas i rollen så tror vi att du som söker har en relevant akademisk examen eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. En viktig funktion för vår nya näringslivschef kommer att vara att öka samarbetet mellan kommunen och näringslivet varför vi gärna ser att du som söker har erfarenhet från båda sidor. För att trivas hos oss tror vi att du har ett tydligt samhällsengagemang och lätt för att bygga relationer, nätverka och utveckla samarbeten mellan människor och organisationer. Vi tror att du idag ofta beskrivs som kommunikativ och relationsfokuserad och ser fram emot att se hur du med dessa egenskaper kan utveckla vårt näringsliv.

Din nya roll
I rollen som näringslivschef så har du självklart ett stort eget ansvar för att lägga upp ditt arbete och arbetssätt men vi ser det som naturligt att det bland annat inkluderar;
  • Ett övergripande ansvar för att öka antalet etablerade företag i kommunen
  • Främja näringsliv och entreprenörskap i kommunen samt kringliggande i regioner
  • Att i alla avseenden verka som en sann ambassadör för kommunen
  • Öka interaktion och samarbete mellan etablerade företag och kommunen
  • Underlätta i kommunala kontakter för befintliga och nya företag
Du rapporterar direkt till förvaltningschefen på teknik- och näringslivsförvaltningen och har ett nära samarbete med den politiska ledningen i kommunen. Du samarbetar även med dina kollegor i näringslivsenheten på förvaltningen och kommunens övriga förvaltningar.

Mer information och ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Ödeshögs kommun tillämpar indíviduell lönesättning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Förvaltningschef för teknik- och näringsliv Peter Kenell, tel nr 0144-350 64 eller Kommunchef Ingmar Unosson, tel nr 0144- 305 64.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 190516. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Vi undanber oss vänligt men bestämt från att bli kontaktade av externa annonserings- och rekryteringsföretag.

Ödeshög där naturen ger livskraft, närhet och lugn, en plats att känna livslust i, att arbeta i, att skapa förväntningar för framtiden.
Mer info
Kontaktperson Peter Kenell
Telefon 0144-350 64
Email Mejla Peter Kenell
Område Ödeshög
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.odeshog.se
Sista ansökningsdag 16 maj 2019 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ödeshögs kommun är beläget i sydvästra Östergötland, med Omberg i norr, Vättern i väster, den bördiga östgötaslätten i öster och Holavedens djupa skogar i söder. Genom kommunen går E4:an som möjliggör att man enkelt når både Linköping och Jönköping på 40 minuter med bil. I Ödeshögs kommun bor ca 5400 invånare och kommunen är med sina ca 400 tillsvidareanställda inom fem olika förvaltningar kommunens största arbetsgivare.
Vi är stolta över vår kommun och våra medarbetare av flera skäl bl.a. då 30 % av maten till äldreomsorg- och skola är lagad på lokalproducerade råvaror, Lärarförbundets rankning av bästa skolkommun 2018 placerade Ödeshög på nr 7 i landet, vår sjukfrånvaro ligger under rikssnittet och är bland de tre lägsta i länet med mera...
Ödeshögs kommun är en liten kommun med stora möjligheter. Vi har korta beslutsvägar, ett gott företagsklimat och goda möjligheter till rekreation.

Välkommen att bli en av oss!