Polymer Chemist till Improve Tec, Hönö

Polymer Chemist till Improve Tec, Hönö

Om tjänsten
Du kommer att ansvara för produktutvecklingen samt ta fram och karaktärisera nya recept från idéstadiet hela vägen till leverans av provmaterial till kund.

Du är den som driver utvecklingsprojekt och är den sammankopplande länken mellan externa och interna intressenter. Genom omvärldsbevakning har du bra koll på marknad, nya material och maskiner för att identifiera produktutvecklingsmöjligheter. Detta sker bland annat genom närvaro på branschmässor, möten med kunder och leverantörer.

Du har ett tätt samarbete med marknad, produktion och utvecklingsteam. Du deltar i samtliga moment under produktutvecklingen vilket gör arbetet väldigt praktiskt, till exempel provkörningar, analyser och kvalitetsuppföljning på egen hand.

Din tekniska kompetens kommer väl till pass när du agerar tekniskt stöd vid införsäljning samt anpassning av kundspecifika produkter. Rollen innefattar också att driva patentärenden.

Vi söker dig som
Vi tror att du har en polymerteknisk högskoleutbildning, gärna nyligen utexaminerad och vill arbeta med produktutveckling och projektledning.

Tjänsten är självständig vilket kräver att du har en god planeringsförmåga, är drivande och metodisk samt har god problemlösningsförmåga. Det krävs att du gillar kombinationen av teoretiskt och praktiskt arbete.

Du är öppen och bra på att lyssna, såväl inåt organisationen som utåt. Du är prestigelös i din kontakt med omgivningen samt ser helheten och får arbetet att komma vidare. Vi ser en person framför oss som är kreativ, nyfiken och uthållig. Vidare har du god teknisk förståelse gällande produkt, material och process.

Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Tjänsten innefattar resor.

Vad vi erbjuder dig
Brinner du för kombinationen av miljö, teknik och projektledning? Vill du vara med och förändra plastbranschen. Då kan du vara rätt person för oss! Vi är ett bolag som utvecklar bioplast, säljer och distribuerar mot plastindustrin med bas på Hönö utanför Göteborg. Just nu söker vi en polymerkemist, intresserad tjej eller kille som vill vara en del av vår R&D och produktionsenhet. Uppdraget är en fantastisk möjlighet för dig som vill förändra en traditionell fossilbaserad plastindustri till ett biobaserat samhälle.

Ansökan
Sök tjänsten via jerrie.se så snart som möjligt och senast den 4 december. Har du frågor, kontakta Helene Hagman 0708-20 47 04, LinkedIn , helene.hagman@jerrie.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Öckerö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 4 dec 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Improve Tec under the brand A Good Choice is developing, producing, marketing and selling compounds for applications to the plastic industry. The material are all microfree, compostable and recyclable.

The raw materials used in the compounds are biobased and renewable. The intention of our company is to reduce fossil raw materials, minimize CO2 and avoid use of microplastics. We seek to contribute to a healthier and more sustainable environment for our society.

Join to change the plastic industry.