Affärsdriven konstruktör till Atlings Maskinfabrik

Affärsdriven konstruktör till Atlings Maskinfabrik

Om företaget

Atlings ägs idag av Inducore AB och har sedan starten 1947 fokuserat på egna produkter och är en producent av självcentrerade stöddockor till fleroperationssvarvar, som de utvecklar, konstruerar, producerar, marknadsför samt säljer världen över. Modellen finns i hela 13 storlekar med 720 olika varianter, vilket gör Atlings Maskinfabrik AB till en världsledande leverantör av denna produkt.

Dina arbetsuppgifter

Atlings i Ockelbo söker nu en driven och affärsmässig konstruktör som kommer att arbeta med att konstruera och utveckla Atlings egna produkter. Företaget befinner sig i ett spännande läge där denna roll kommer vara central i deras fortsatta resa framåt. Är du den vi söker?

Som konstruktör hos Atlings har du varierade arbetsdagar, då du kommer att arbeta med produktutveckling, kundanpassning och support. Du kommer arbeta i projekt med alltifrån enklare konstruktion till avancerade helprojekt med kund. Ditt fokus kommer vara på kundanpassade lösningar och förbättringsåtgärder på befintliga produkter, men du kommer även arbeta med framtagning av nya lösningar. Idag består arbetet av mycket kundanpassning, rollen som konstruktör utvecklas dock ständigt och på sikt finns det stora möjligheter att jobba med nya koncept och produktutveckling. Du kommer att utgöra en viktig del i företaget och vi söker dig som har viljan att bli den specialist som Atlings kunder söker.

I denna roll kommer du ha kundkontakt med såväl distributörer världen över som slutanvändare, och arbetet innebär även ett visst mått av resande både nationellt och internationellt. Atlings deltar även på mässor utomlands och där vill de såklart att företagets duktiga konstruktörer finns representerade. Du kommer att ingå i ett tight konstruktionsteam med två kollegor, en konstruktör och en affärsområdeschef. Atlings tror på frihet under ansvar men värnar om teamet, då det mesta och bästa jobbet utförs tillsammans. Du introduceras av en handledare och utbildas i produktkännedom, för att på sikt vara självgående.

Du kommer att utgå från produktionen i Ockelbo. Arbetstiden är förlagd till dagtid under vardagar, men då du styr ditt arbete själv har du möjlighet att ha flexibla arbetstider i samråd med närmsta chef och i den mån det fungerar med det pågående arbetet.

Din profil

För att passa i den här rollen ser vi att du är en social och strukturerad konstruktör med stort driv. Du mår bra i en varierad vardag och hämtar energi i kontakten med kunder och kollegor. Då du kommer arbeta med flera projekt samtidigt är det viktigt att du har bra struktur i ditt arbete och kan hålla lugnet i stressiga situationer.

Vi söker en självgående konstruktör med stort teknikintresse och erfarenhet från tillverkande industri. Du har goda kunskaper i CAD och har du arbetat i Solidworks tidigare ser vi det som meriterande då det är detta program Atlings arbetar i. Det är positivt om du har erfarenhet inom inköp och/eller orderhantering samt kunskaper i Monitor, dock är detta inget krav. Du känner dig bekväm att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Ansökan

I tillsättningen av denna tjänst samarbetar Atlings med Clockwork Bemanning & Rekrytering. Du börjar din anställning som konsult genom Clockwork. Efter konsultuppdraget övergår din anställning till Atlings.

Är det du som är Atlings nästa konstruktör? Då tar vi gärna emot din ansökan på vår hemsida www.clockworkpersonal.se så snart som möjligt, dock senast 2020-11-29. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anton Karlsson på 073-351 27 78 eller anton.karlsson@clwork.se.
Mer info
Kontaktperson Anton Karlsson
Telefon 073-3512778
Område Ockelbo
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i "bättre framtidsbranschen" - för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i sexton städer från Stockholm i söder till Piteå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se