Mekanikkonstruktör till Atlings maskinfabrik

Mekanikkonstruktör till Atlings maskinfabrik

Om företaget

Atlings har sedan starten 1947 fokuserat på egna produkter och är idag en producent av självcentrerande stöddockor, som de utvecklar, konstruerar, producerar, marknadsför och säljer världen över. Detta gör Atlings Maskinfabrik AB till en världsledande leverantör av stöddockor till fleroperationssvarvar. Idag finns modellen i hela 13 storlekar med 720 olika varianter.

Dina arbetsuppgifter

Atlings i Ockelbo söker nu en driftig mekanikkonstruktör för att arbeta med konstruktion och utveckling av den egna produkten "stöddocka". Företaget befinner sig i ett spännande läge där denna roll kommer vara central i deras fortsatta resa framåt. Är du den vi söker?

Som konstruktör hos Atlings har du varierade arbetsdagar, då du kommer arbeta med produktutveckling, kundanpassning och support. Du kommer arbeta i projekt med alltifrån enklare konstruktion till avancerade helprojekt med kund. Ditt fokus kommer vara på kundanpassade lösningar och förbättringsåtgärder på befintliga produkter, men du kommer även arbeta med framtagning av nya lösningar. Idag består arbetet av mycket kundanpassning, rollen som konstruktör utvecklas dock ständigt och på sikt finns det stora möjligheter att jobba med nya koncept samt produktutveckling av stöddockan. Du kommer att utgöra en viktig del i företagets team och vi söker dig som har viljan att bli den specialist som Atlings kunder söker.

I denna roll kommer du ha kundkontakt med såväl distributörer världen över som slutanvändare, och arbetet innebär även ett visst mått av resande både nationellt och internationellt. Du kommer att ingå i ett tight konstruktionsteam med två kollegor, konstruktören Johannes och affärsområdeschefen Peter. Peter tror på frihet under ansvar men värnar om teamet, då det mesta och bästa jobbet utförs tillsammans. Du introduceras av en handledare och utbildas i produktkännedom, för att på sikt vara självgående.

Din profil

Vi söker sig som är utbildad maskiningenjör eller motsvarande, gärna med inriktning mot produktutveckling och/eller mekanik/konstruktion/hydraulik. Har du även annan relevant kunskap inom konstruktion ser vi det som meriterande. Du har god kompetens inom CAD och då Atlings arbetar i Solid Works är det meriterande om du tidigare har arbetat i detta program. Du känner dig bekväm att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du självgående, lösningsorienterad och har lätt att samarbeta med andra. Du är driven, engagerad och besitter god social kompetens. Dina ambitioner är att vilja utveckla såväl dig själv som den produkt du arbetar med. Du resonerar och handlar affärsmässigt och är flexibel som person. Då du kommer tillhöra ett litet team lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I tillsättningen av denna tjänst samarbetar Atlings Maskinfabrik AB med Clockwork Bemanning & Rekrytering. Du kommer börja som konsult genom Clockwork i 12 månader, därefter finns det goda förutsättningar att övergå till anställning hos Atlings. För rätt person finns det möjlighet till anställning direkt hos Atlings (förutsatt att det känns rätt för alla parter).

För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Affärsområdeschef Engineering Jonas Bergkvist på 073-351 27 73 eller på jonas.bergkvist@clwork.se. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast 2019-10-31.
Mer info
Kontaktperson Jonas Bergkvist
Telefon 073-351 27 73
Område Ockelbo
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i "bättre framtidsbranschen" - för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i tretton städer från Stockholm i söder till Piteå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se