Stabsassistent till Marinstaben

Stabsassistent till Marinstaben

Marinstaben är ett marint ledningsförband lokaliserat på Muskö utanför Nynäshamn. Marinstaben utövar en sammanhållen ledning av de marina förbanden vilket omfattar all utbildning, övning samt operationer med marina förband. Marinstaben är under tillväxt och nu söker vi 2 engagerad och positiva kollegor som vill vara med och utveckla marinen. Befattningen är placerad på Stabsavdelning vid Marinstaben

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Stödja Stabsavdelning i dess vardagliga arbete på Marinstaben men även vid behov under övningar eller insatser.
Din uppgift är att agera praktiskt och administrativt stöd inom ramen för lösande av avdelningens olika uppgifter. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att bistå vid förberedelser inför möten, upprättande av skrivelser, bokningar och beställningar samt medverka i det dagliga stabsarbetet.

Kvalifikationer
Gymnasieexamen
Mycket goda kunskaper i engelska
God datorvana
B-körkort

Meriterande
Genomförd värnplikt med godkända betyg

Personliga egenskaper
Arbetet kräver att du är stresstålig, noggrann och har en förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du gillar att ge både praktisk och administrativ service samtidigt som du har ett högt säkerhetstänk. Vidare har du ett gott ordningssinne samt en vilja att lära och utvecklas. Som medarbetare i en stab är du duktig på att knyta kontakter som behövs för att lösa dina uppgifter. Du arbetar aktivt och självständigt mot gemensamt uppsatta mål och bidrar med din positiva attityd.

Övrig
Anställningsform: Civil
Tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Tjänsten är en visstidsanställning som inleds med en 6-månaders provanställning.
Individuell lönesättning tillämpas. Befattningen är placerad i marinstaben på Muskö. Befattningen är säkerhetsklassad.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta stabshandläggare lena.aberg@mil.se

Fackliga representanter
SACO-S Dick Brezén via växel 08-788 75 00.
OFR/S Björn Engren via växel 08-788 75 00.
OFR/O Mikael Vinde via växel 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-19. Din ansökan innehåller ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV (i PDF-format).
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Nynäshamn
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (16 dagar kvar)