Ekonom till Nynäshamn kommun

Ekonom till Nynäshamn kommun

Är du ekonom med bred erfarenhet som vill ta nästa steg? Då kan denna möjlighet vara något för dig! Nu söker vi ekonom till Nynäshamns kommun inom socialförvaltningen där du har till uppgift att ge ekonomistöd till verksamheten.

Nynäshamn är en växande skärgårdskommun i Sveriges starkaste tillväxtregion. Här bygger vi ett hållbart samhälle tillsammans, med omsorg om vår vackra landsbygd och natur. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats med utmaningar som får dig att växa och närhet till en aktiv fritid i våra unika omgivningar.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Som ekonom ger du stöd och service till socialförvaltningens verksamhetsområde. Du arbetar med stötta inom budget, prognos, uppföljning, analys. Du arbetar tillsammans med en ekonom samt controller för att tillsammans skapa förutsättningar att uppfylla kommunens mål. Din roll som Ekonom spelar en viktig roll för att möjliggöra en god måluppfyllelse och bra service till medborgarna.

Du ska vara ett aktivt stöd till budgetansvariga chefer i verksamheten, ta fram, tydliggöra och informera om kommungemensamma och förvaltningsspecifika ekonomi- och budgetfrågor. Du ansvarar även för utveckling av rutiner och processer. Målsättningen är en bättre samordning och övergripande kontroll på kommunens ekonomi med högre kvalitet, säkerhet och effektivitet. Du förväntas bidra till en bättre kommunikation, en tydligare ansvarsfördelning samt arbete med övergripande projekt och utvecklingsarbeten tillsammans med dina kollegor.

Krav på person

Du som söker detta uppdrag besitter en högskoleutbildning med ekonomisk inriktning och har minst två års erfarenhet utav relaterade arbetsuppgifter. Önskvärt med erfarenhet från kommunal verksamhet och i synnerhet området omsorg. Du har tidigare arbetat med analys utav resultaträkning samt budget. Har du även vana från affärssystemen Unit4 business world samt Hypergene är det meriterande. Du har goda kunskaper inom Officepaketet särskilt Excel. Du behärskar svenska väl i tal och skrift.

Som person har du förmåga till helhetssyn samt har förståelse för vikten av att självständigt ta ansvar för att sätta dig in i uppdraget. Du har hög integritet och personlig mognad. Du är analytisk, arbetar noggrant och strukturerat. Vidare är du en god pedagog och kommunikatör som kan omsätta och förmedla ekonomiska samband. Du har fallenhet att se nya möjligheter vid problemlösning och gillar ständiga förbättringar. Du trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp, är prestigelös och tar gärna initiativ.

Uppdraget ingår i vår konsultverksamhet vilket innebär att du kommer att vara anställd av PerformIQ.

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, driver denna process. Vid eventuella frågor om tjänsten, vänligen kontakta Carl Henrik Monsén på 073-353 75 10. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: ekonom controller redovisning bokföring budget ekonomistöd
Mer info
Område Nynäshamn
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://performiq.se/
Sista ansökningsdag 27 okt 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

PerformIQ gör mer än att hitta personal. Våra kandidater har rätt CV och det där lilla extra som du letar efter. Ansvarstagande, dedikerad, fokuserad, kalla det vad du vill, vi kallar det för idrottens egenskaper.