Gruppchef till löpande försörjningsstöd Nynäshamn

Gruppchef till löpande försörjningsstöd Nynäshamn

Drivs du av att utveckla verksamheten och medarbetarna? Sök tjänsten som chef inom löpande försörjningsstöd i Nynäshamns kommun.

Vi söker nu en driven gruppchef till löpande försörjningsstöd i Nynäshamns kommun som vill vara ledare i det dagliga arbetet och utveckla arbetssätt och medarbetare. Har du ett starkt engagemang för ditt arbete, ett samverkansfokus och intresse av att leda i förändring? Har du erfarenhet som chef eller ledare i en offentlig / politisk styrd verksamhet där du arbetat med försörjningsstöd / ekonomiskt bistånd? Då kanske du är vår nästa gruppchef till vårt härliga gäng av socialsekreterare i Nynäshamns kommun.

Slutligen är det av största vikt att du genuint tror på människors resurser och har ett starkt intresse av att stödja personer i utsatt position.

Varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som chef för gruppen inom löpande försörjningsstöd erbjuds du en viktig roll i enhetens gemensamma uppdrag att utreda, bedöma samt besluta om ekonomiskt bistånd. Tillsammans bidrar vi till att genom väl utredda och målformulerade insatser stödja och stärka den enskildes förmåga till självständigt liv. Enhetens mottagning ansvarar även för dödsboärenden samt till del för mottagning av nyanlända.

Skärgårdskommunen Nynäshamn har mycket att erbjuda. Vår storlek ger fördelen av att jobba nära människor. Samarbetet skapar förutsättningar för att göra ett bra jobb och ger dig möjlighet att påverka ditt arbete. Närheten finns också till en fritid med tillgång till fantastiska naturupplevelser. Här erbjuds du flexibelt arbete med möjlighet att arbeta hemma ibland.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som gruppchef arbetar du med att leda, ge stöd och prioritera arbetsuppgifterna för handläggare som arbetar med stöd till egen försörjning samt ekonomiskt bistånd. I praktiken innebär det bland annat att:
 • säkerställa ett effektivt och rättssäkert arbete
 • arbeta med enhetens förändringsarbete
 • fortsätta arbetet med att implementera Instrument X-processen tillsammans med medarbetare, enhetschef och arbetsmarknadsavdelning
 • samverka med interna och externa aktörer i olika ärenden
 • samarbeta nära med vår mottagning, arbetsmarknadsavdelning, övriga kommunala samarbetspartners, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Samordningsförbundet etc.
 • ansvara för personalen innefattande personalfrågor och arbetsmiljö
Du ingår även i enhetens ledningsgrupp och tillsammans med övriga i ledningsgruppen arbetar du för att utveckla verksamhetens kvalitet och nå dess mål.

Rollen innebär i korthet

Som gruppchef arbetar du som ledare på enheten löpande försörjningsstöd som idag består av 9 socialsekreterare. Tillsammans är ni en del av försörjningsstödsenheten som består av 20 medarbetare indelade i två grupper: Mottagning samt Löpande försörjningsstöd. Enheten leds av en enhetschef med ansvar för strategiska frågor tillsammans med dig och din gruppchefskollega som ger stöd, leder och fördelar det dagliga arbetet i respektive arbetsgrupp.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som:
 • är utbildad socionom, beteendevetare, personalvetare eller liknande
 • har erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd verksamhet
 • har erfarenhet som chef, med fördel inom ekonomiskt bistånd
 • har arbetat med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd
 • har goda kunskaper i gällande lagstiftning.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med förändringar, med nyanlända och inom andra delar av socialtjänsten.

Som person är du trygg och medveten om dina egna resurser och begränsningar. Du kommunicerar tydligt med stor lyhördhet för andra och har mod att leda i förändring. Du är har god förmåga till samarbete med andra. Du är prestigelös, vilket du visar genom din förmåga att utveckla goda relationer, lyfta, inkludera och motivera andra för att hitta fungerande samarbeten. Du visar på en flexibilitet och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Vidare är du lösningsorienterad och har god prioriteringsförmåga.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Lead som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Daniel Johansson Falk
Telefon 0728573528
Område Nynäshamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Lead
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Lead: specialister på modern och hållbar chefsrekrytering. Vi identifierar och rekryterar ledare med förmåga att skapa framgångsrika och välmående grupper i en snabbt föränderlig värld. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG Lead sina kunder att låta ledarskapspotential, digitala mognad, förändringsbenägenhet och framtida arbetsprestation gå före magkänsla, namn, kön, bakgrund, ålder eller nätverk i all rekrytering. Rättvist för dig, dina framtida medarbetare och arbetsplatsen samtidigt som vi gemensamt bidrar till en långsiktigt hållbar arbetsmarknad. TNG Lead, som är en del av TNG Group, är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag som arbetar inom hela tjänstemannaområdet. TNG har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/chefsjobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Lead här: https://www.tng.se/chefsrekrytering/