Stabschef Socialförvaltningen Nynäshamn kommun

Stabschef Socialförvaltningen Nynäshamn kommun

Vill du arbeta i en viktig roll en tillväxtkommun? Nu söker Nynäshamn kommun en ny stabschef till Socialförvaltningen

Rollen som Stabschef är för dig som vill ta nästa steg i din karriär! Tjänsten är ny i Nynäshamn kommun och det ger dig goda möjligheter att vara med och utveckla dess innehåll.

Nynäshamns kommun är den enda kommunen i Stockholms län där du ser havshorisonten från fastlandet. Vi har över hundra mil kust och med våra 1 900 soltimmar per år är vi dessutom sol-säkrast i länet.

Nynäshamns kommun bjuder dig på en strålande horisont av möjligheter och utveckling.

Mitt i den vyn finner vi tjänsten som stabschef över förvaltningsstaben i Socialförvaltningen.

Är du vår framtida ledare? Sök tjänsten redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Välkommen till Nynäshamn! En unik del och plats i Stockholms län. I Nynäshamns kommun är det både nära till samverkan, påverkan och beslut - och nära till invånarna. Det bidrar till att arbetet både känns meningsfullt och berikande.

Som anställd i Nynäshamn kommun erbjuder vi dig möjlighet till distansarbete, friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym i kommunhuset. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommarmånaderna och vi har en aktiv personalförening. Här finns alltid naturen runt hörnet och andrum på gångavstånd.

Dina framtida arbetsuppgifter

I denna nya tjänst är det du som är spindeln i nätet! Som stabschef leder och fördelar du arbetet i den enhet som bl.a. utreder och bereder ärenden, såsom motioner, remisser och medborgarförslag samt uppdrag från politiken och ledningsgruppen. Samtidigt ansvarar du tillsammans med socialchefen för och sätta agendan för förvaltningens ledningsgrupp.

Du kommer arbeta med att ge tydlighet till din enhet kring uppdrag och mål samt utveckling av enhetens verksamhet. Du kommer även agera bollplank till socialchefen och vara den som håller ordning och reda och fördelar inkommande ärenden till förvaltningens ledning.

Du kommer i din roll med andra ord ha många spännande kontaktytor både internt inom förvaltningen och externt!

I praktiken innebär det kontakter med förvaltningens chefer, nämndens ledamöter, övriga förvaltningar, leverantörer, externa myndigheter, kommunens kontaktcenter, och de fackliga organisationerna.

Rollen innebär i korthet

Staben består idag av 13 medarbetare med funktionerna administratör, nämndsekreterare, förvaltningsjurist, registratorer med arkivansvar, utredare, verksamhetsstrateg, kvalitetsutvecklare, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och systemförvaltare.

I stort ansvarar staben för att:
 • Arbetar med förvaltningsövergripande frågor och utgör ett stöd för nämndens förtroendevalda och förvaltningens ledning.
 • Utreder och bereder ärenden inför politiska sammanträden.
 • Utgör stabsfunktion till förvaltningsledningen vad gäller planering och uppföljning.
 • Samordnar förvaltningens kvalitets- och utvecklingsarbete.
 • Utgör stöd till förvaltningens verksamheter genom ansvar för registratur och arkivering, juridisk rådgivning och systemförvaltning av förvaltningens individhanteringssystem Life Care.
Inom förvaltningen pågår ett stort utvecklingsarbete i syfte att säkerställa en verksamhet med god kvalitet och hög effektivitet. Inom ramen för detta arbete pågår också ett arbete med att utveckla stödet till förvaltningen och förvaltningsledningen. Staben står därför inför en spännande utmaning, att ha en mer utvecklande, snarare än en förvaltande roll för att möta förvaltningens olika behov idag och framöver. Din tjänst kommer bli central för vår fortsatta utvecklingsresa! Staben samordnar förvaltningens kvalitets- och utvecklingsarbete och ansvarar för förvaltningens Kvalitets- och utvecklingsråd systematiska kvalitets- och IT arbete.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning samt har arbetat strategiskt med verksamhetsutveckling på hög nivå. Du har lång erfarenhet av att tidigare ha arbetat i en ledande befattning, som tex projektledare eller teamledare, men du behöver inte varit chef formellt tidigare. Vi utgår från att du har kommunal erfarenhet och deltagit i ledningsgruppsarbete i någon av dina tidigare tjänster.

Vi ser vidare att du har:
 • Tidigare erfarenhet av stabsarbete inom kommun eller annan myndighet.
 • Dokumenterat god ledarförmåga.
 • Erfarenhet av att utveckla både personal och verksamhet.
 • God administrativ förmåga.
 • Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift.
 • Erfarenhet av att tillämpa och samverka kring IT-baserade verktyg och tjänster.
Det är meriterande om du även har:
 • Erfarenhet av upphandling, projektledning och verksamhetsutveckling inom kommunal verksamhet.
 • Erfarenhet av arbete i en socialförvaltning.
Som person är du lösningsorienterad med en väl utvecklad förmåga att tänka långsiktigt och se helheter. Du har en hög förmåga att kunna koordinera, effektivisera, prioritera och delegera i din verksamhet och du trivs med många kontaktytor.
Mer info
Kontaktperson Daniel Johansson Falk
Telefon 0728573528
Område Nynäshamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Lead
Sista ansökningsdag 28 maj 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Lead: specialister på modern och hållbar chefsrekrytering. Vi identifierar och rekryterar ledare med förmåga att skapa framgångsrika och välmående grupper i en snabbt föränderlig värld. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG Lead sina kunder att låta ledarskapspotential, digitala mognad, förändringsbenägenhet och framtida arbetsprestation gå före magkänsla, namn, kön, bakgrund, ålder eller nätverk i all rekrytering. Rättvist för dig, dina framtida medarbetare och arbetsplatsen samtidigt som vi gemensamt bidrar till en långsiktigt hållbar arbetsmarknad. TNG Lead, som är en del av TNG Group, är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag som arbetar inom hela tjänstemannaområdet. TNG har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/chefsjobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Lead här: https://www.tng.se/chefsrekrytering/