Nyexaminerade civilingenjörer / kemiteknik / civilingenjör

Nyexaminerade civilingenjörer / kemiteknik / civilingenjör

Är du nyutbildad inom kemiteknik och vill starta din karriär inom ett stort, internationellt bolag? Vill du arbeta i en organisation med breda utvecklingsmöjligheter där du under första tiden får chansen att arbeta inom flera olika verksamhetsområden?

Om företagetNynas är ett specialoljebolag, ledande inom en liten nisch av en enorm industri. Företaget har funnits i Sverige sedan 1930-talet och deras fokusområde är på de många applikationer som olja kan användas till förutom bränsle. Exempel på produkter är transformatoroljor, smörjoljor och däckoljor samt bitumen vilket används som bindemedel vid asfaltläggning. Nynas beskriver själva att till skillnad från bränsle, som förbrukas direkt när det används, kan deras lösningar i många fall användas i flera årtionden innan de återanvänds.

Globalt sett har Nynas ett tusental anställda med produktion i Europa och Sydamerika, och kontor i över 30 länder. I Sverige har Nynas kontor och raffinaderi i Göteborg, Johanneshov (Stockholm) samt Nynäshamn. På raffinaderiet i Nynäshamn, där denna tjänst är placerad, arbetar cirka 270 medarbetare och företagskulturen beskrivs som familjär där värdeorden engagemang, samarbete och proaktivitet genomsyrar hela organisationen.

Nynas kan erbjuda dig en utmanande karriär i en utvecklande arbetsmiljö där du kan växa på både ett personlig och ett professionellt plan. Du får möjligheten att arbeta med engagerade kollegor i ett företag med ljusa framtidsutsikter. Nynas har under de senaste fem åren investerat i nya anläggningar och utvecklar ständigt sina raffinaderier mot än större säkerhet och miljövänlighet. Nynas jobb tar dem över hela världen, till kunder på alla kontinenter. Om du är redo för ett globalt äventyr har du kommit till rätt plats.

ArbetsuppgifterI denna tjänst kommer du att få arbeta periodvis inom tre av Nynas verksamhetsområden för att skapa en större förståelse för företaget och dess verksamhet. De avdelningar du kommer att få arbeta på är Process Technical Services, Engineering och Produktion.

Process Technical Services ansvarar i huvudsak för uppföljning av de olika processanläggningar som finns i raffinaderiet. De är också ansvariga för optimering av anläggningarna och för att finna nya lösningar för att öka lönsamheten. Engineerings huvudsakliga ansvar är att driva ett brett spektra av projekt inom Nynas. Exempel på projekt kan vara förstudier såsom utvärdering av nya processtekniker samt implementeringsprojekt där anläggningsmodifikationer genomförs. Produktionsgruppen är framförallt ansvariga för den dagliga optimeringen av produktionsanläggning vad gäller att säkerställa driften, produktionsekonomi, tillgänglighet och kvalitet. Andra uppgifter som utförs inom produktionsgruppen är att stödja operatörer vid uppstart och nedsläckning av anläggningar, underhållsstopp, projekt och provkörningar. På samtliga avdelningar är säkerheten central vilket genomsyrar ditt och dina kollegors arbete. Rotationen på de olika avdelningarna kommer innebära att du är några månader på varje plats och målet med detta upplägg är att du ska få en bra inblick och förståelse i Nynas verksamhet.

Du kommer initialt att vara anställd som konsult via Bravura med ambitionen att framöver direkt anställas hos företaget.

Formella krav
  • Avslutad civilingenjörsutbildning, inriktning kemiteknik
  • Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift, även på engelska
För att trivas i rollen är du en självgående person som genom ett starkt driv och engagemang har förmågan att strukturera och planera ditt arbete väl. Därtill trivs du med att samarbeta med andra såväl som att kunna ta egna initiativ och driva på ditt arbete och resultat. Då arbetet innefattar mycket utredningar och utvecklingsarbete är det viktigt att du har en analytisk förmåga och intresse för teknik.

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Nynäshamn
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: processingenjör, process, civilingenjör, ingenjör, kemi, kemiteknik, maskinteknik, energi, teknik, maskin, olja, raffinaderi, oljeraffinaderi, heltid, Nynäshamn
Mer info
Område Nynäshamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.