Nynas Production Academy söker nya Inneoperatörer till internt utbildningsprogram

Nynas Production Academy söker nya Inneoperatörer till internt utbildningsprogram

Vill du få den ultimata starten i arbetslivet och letar efter ett expansivt företag som verkligen ger dig möjlighet att växa och utvecklas? Stannar du inte upp inför ett problem? Motiveras du av att ständigt drivas mot nya kunskaper? Kan du sätta dig in i och fördjupa dig i komplexa problem? Trivs du som bäst i en familjär atmosfär där du får chansen att utmana dig själv i en avancerad teknisk miljö?

Då är vi rätt företag för dig och nu söker vi 5 nya Inneoperatörer!

Information om uppdraget

Nynas Production Academy är ett internt utbildningsprogram som ger dig en raketstart i din karriär, maxar din potential och förbereder dig för en roll där du är en av två inneoperatörer i ett skiftlag som kör ett helt oljeraffinaderi. Under 24 månader kommer du tillsammans med 4 andra kollegor att lära dig allt om Nynas industri som exempelvis deras anläggningar på raffinaderiet, kemin bakom processerna, hur man optimerar, felsöker och effektiviserar en industrianläggning, hur pumpar och ventiler fungerar med mera. Du kommer utbildas i styr & reglerteknik, ledarskap och kommunikation. Allt sker med en brant inlärningskurva där du kommer behöva ta stort ansvar för ditt lärande och växa in i rollen.

Utbildningsprogrammet har tagits fram för att maximera din inlärning; en tydlig modulbaserad studieplan med rätt blandning av teori, praktik, mentorskap, självstudier, externa kurser och utvärderingar. Utbildningen sker både dagtid mellan 08:00-16:30 samt kvällar, nätter och helger i skiftarbete i samband med praktik.

Efter utbildningen blir du examinerad och förväntas då vara redo för att anta rollen som Inneoperatör där du tillsammans med ditt skiftlag arbetar i 3-skift med förmiddag-, eftermiddag- och nattskift. På sikt kommer du vidareutvecklas inom skiftlaget och förväntas då bredda kompetensen för att kunna täcka alla operatörsroller på ett skift.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Nynas.

Du erbjuds:

Spännande tekniska utmaningar med många spännande projekt i pipeline.

Ett bolag ur rekonstruktion med stabil ägare som satsar för framtiden där du spenderar dagarna med kompetenta och omtänksamma kollegor.

Skräddarsydd utbildning under 2 år där du kommer lära dig en nyckelroll inom Nynas.

En tillsvidareanställning efter 6 månader med bra förmåner och villkor med ett starkt kollektivavtal i grunden, i ett internationellt erkänt bolag som satsar på utveckling och hållbara alternativ där miljö, säkerhet och hälsa är hjärtat i vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Rollen som Inneoperatör

Driftorganisationen arbetar efter givna metoder för att se till att produktionen sker på ett säkert och miljömedvetet sätt. Ni ansvarar även för att optimera processen, kvalitetsstyr samt övervakar anläggningarnas kondition. Din roll kommer vara att säkerställa att anläggningarna körs säkert och optimalt inom givna miljövillkor och gällande instruktioner. Du övervakar och optimerar anläggningarna från ett kontrollrum och styr i detta avseende en del av det praktiska arbetet ute i fält.

Rollen består av proaktiva, avhjälpande och akuta åtgärder. Proaktivt syftar bland annat på att du aktivt söker, letar och förstår avvikelser och avvikande trender i anläggningarna, hittar optimerings- och förbättringsmöjligheter av processer, styrsystem, instruktioner och rutiner. Avhjälpande består av att felsöka eller återställa anläggning till stabil drift efter olika svängningar i produktionen. Akut syftar till att hantera anläggningarna vid större störningar orsakad av till exempel strömavbrott eller annat. Arbetet sker självständigt där man förväntas ta beslut löpande gällande styrning och optimering av anläggningarna.

Vi söker dig som
 • Har en gymnasieutbildning, gärna med teknisk inriktning
 • Har en god datorvana med ett intresse för att arbeta system och datahantering
 • Har B-körkort
 • Är obehindrad svenska och engelska, i tal såväl som skrift då du använder båda språken dagligen
 • Det är meriterande om du har en yrkesutbildning med relevant inriktning
Vi tror att du som söker har en stor drivkraft att lära dig nya arbetsområden, du är inte rädd för stora utmaningar, du är tekniskt intresserad, du är van vid att ta egna initiativ och bidrar med dina tankar och idéer. Vidare tror vi att du är duktig på att driva ditt arbete framåt, att du ber om hjälp när det krävs samt har förmågan att fatta egna beslut. I rollen arbetar du tätt ihop med ditt skiftlag och det är viktigt att du har en mycket god förmåga att jobba tillsammans med andra i ett lag. Du har en öppen inställning till andra människor och ser ett värde i att samarbeta. Avslutningsvis tror vi att du har du har förmågan att obehindrat fördjupa dig i komplexa problem, är uppmärksam på detaljer och upptäcker sådant som andra ofta missar.

Viktiga personliga egenskaper för att lyckas i Inneoperatörsrollen:
 • Drivkraft att vilja förbättra, optimera och är proaktiv i ditt sätt att arbeta
 • Har ett praktiskt sinneslag, kan jobba i fält vid behov och instruera operatörer i fält
 • Ledarprofil
 • God verbal och skriftlig kommunikationsförmåga en förutsättning för att kunna styra arbetet i fält och göra noggranna skiftavlösningar
 • God stresshanteringsförmåga, ska kunna hantera både intensiva och akuta situationer men även långvarigt krävande perioder
 • Tar stort ansvar för att effektivt utnyttja både sin egen samt skiftlagets arbetstid.
Övrig information
 • Start: Maj 2021, tjänsten är en tillsvidareanställning som startar med 6 månaders provanställning.
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Nynäshamn
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nynas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
Mer info
Område Nynäshamn
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nynas är ett annorlunda oljebolag - vi vill nyttja olja, inte elda upp den.

Med omkring 1 000 medarbetare, produktionsanläggningar i Europa och kontor i över 30 länder, är Nynas inriktat på att forska om, producera och leverera nafteniska specialoljor och bitumen till en växande global marknad. Tillsammans med våra kunder har vi kunskapen att hitta nya tillämpningar och möta nya utmaningar som kan hjälpa till att forma vårt samhälle.

Vi förbränner inte oljan utan förädlar den vidare för att skapa bestående värde för våra kunder och den värld vi lever i.

Nynas har funnits i Sverige sedan 1928-talet och är en stor aktör inom raffinering av nafteniska specialoljor och bitumen. Vårt fokusområde är att raffinera råolja till specialprodukter som har en mängd olika användningsområden, exempelvis transformatoroljor, smörjoljor och däckoljor samt bitumen vilket bland annat används som bindemedel vid asfaltläggning. Nynas AB huvudkontor är beläget i Stockholm och Nynas har två raffinaderier i Sverige; i Nynäshamn och i Göteborg.