Operativ planerare inom flyg till Saab

Operativ planerare inom flyg till Saab


Har du intresse för flyg och är duktig på att planera och koordinera?

Om företaget
Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.
Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och hjälpande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Dina arbetsuppgifter
På Saab´s flygavdelning i Nyköping bedrivs flygoperationer av unik karaktär. Du kommer tillhöra avdelningen Flight Operations, som ansvarar för all flygoperativ verksamhet inom affärsområdet Aeronautics. Det omfattar affärsflyg, charterflyg, provflyg, mål- och mätflyg.
I grunden bistår avdelningen Försvarsmakten och till viss del även utländska kunder med flygande övningsresurs för målflyg. Det bedrivs även verksamhet inom kalibreringsflyg för civila och militära flygplatser. Sedan 2020 har Saab dessutom flera Brandbekämpningsflyg i Nyköping.
I hjärtat av denna verksamhet sitter vårt Operations Control Center (OCC), där du kommer vara redo att starta upp processen med att larma ut piloter och tekniker för brandbekämpning, hantera bokningar från förband gällande målflyg, bistå kalibreringsflyget med logistiklösningar, kundkontakt mot våra utländska kunder samt förberedande arbete för fakturering och planering av verksamheten.

I din roll som operativ planerare på Operation Control Center (OCC) kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av:
* Planering och bokning av flygningar samt besättningsplanering.
* Hjälpa besättningar med bokningar av hotell, hyrbilar samt viss färdplanering.
* Planera och följa upp besättningars uppdrag, arbetstider och utbildningar.
* Tillsammans med tekniska sidan planera tillsyn av flygplan.
* Framställa rapporter.
* Beredskapsverksamhet ingår under säsongen april - oktober, främst i samband med uppdrag inom Brandbekämpningsflyget.

Din profil
Vi tror att du som söker tjänsten har stort intresse för flyg. Du är duktig på att samarbeta med andra samt har förmågan att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är bra på att planera, organisera och prioritera samt kommunicerar på ett tydligt och klart sätt.

För att lyckas i rollen är du lugn, uppmärksam, prestigelös och tillmötesgående. Du är också serviceorienterad i ditt bemötande och har förmågan att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar med god kvalitet. Du bidrar kontinuerligt för att förbättra arbetssätt.
Då verksamhetens tempo varierar över säsong behöver du både vara stresstålig och tålmodig för att kunna hantera variationen från lugna dagar till dagar där hela flygplansflottan är ute samtidigt på vilt skilda uppdrag med väldigt olika behov.

Vi söker dig som vill ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av tillit och samverkan.
Krav för tjänsten:
* God datorvana..
* Goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Erfarenhet av projektledning, logistikbranschen eller en operativ planerande roll är meriterande liksom tidigare bakgrund inom flygbranschen.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökningsförfarande
Vill du ta chansen att utvecklas på Saab? Urvalet sker löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!
I denna rekryteringsprocess har Saab valt att samarbeta med Skill. Du kommer inledningsvis arbeta som konsult och efter en tids inhyrning övergå i direktanställning på Saab.
Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Isabelle Wallin på mejl, isabelle.wallin@skill.se.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.
Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.
People change - everything.

Mer info
Område Nyköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://skill.se/
Sista ansökningsdag 14 feb 2023 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.