Affärsdriven Produktchef till LAPP Miltronic!

Affärsdriven Produktchef till LAPP Miltronic!

Professionals Nord söker för LAPP Miltronics räkning en affärsdriven Produktchef. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos LAPP Miltronic. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och önskemålet är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Placering är på huvudkontoret i Nyköping men räkna med många intressanta kund- & leverantörsmöten runt om i Sverige, Danmark och övriga Europa. Vi söker dig som är driven och innovativ samt har en teknisk bakgrund och erfarenhet av försäljning. Stämmer detta in på dig så kan denna roll på LAPP Miltronic vara den perfekta tjänsten för dig.

LAPP som är ett Tyskt familjeföretag har globalt över 5055st anställda över hela världen och omsatte förra året 20,5 miljarder Svenska kronor. År 2022 var det bästa året någonsin för det Svenska bolaget med 548 miljoner i omsättning och en ökning på hela 27 % från föregående år. LAPP Miltronic står i fortsatt tillväxt och har stort förtroende hos nya och befintliga kunder vilket gör de till en passande tid att investera i nya medarbetare för att fortsätta driva bolaget framåt.

Arbetsuppgifter

I rollen som Produktchef för sortimentet skyddsslang, släpkedjor, kabelkanaler och märksystem, så kommer du arbeta både strategiskt och operativt med välkända varumärken och produkter med hög kvalitet. I rollen förväntas du skapa förutsättningar för att LAPP Miltronic fortsätter utvecklas inom affärsområdet, ta marknadsandelar och öka försäljningen kraftigt. Du kommer att arbeta med analys av marknad, försäljningsresultat och tillsammans med marknadsavdelningen marknadsföra det sortiment som du ansvarar för. I rollen som produktchef kommer du ha ett nära samarbete med säljorganisationen för att göra affärer på bästa sätt genom att ge teknisk och kommersiell support. I rollen som produktchef förväntas du vara den expert som säljare, produktspecialister och kunder kan vända sig till vid djupare frågeställningar. Du kommer även arbeta med marknadsprissättning och större offerter. Det är viktigt att du trivs med att skapa och upprätthålla goda affärsrelationer med leverantörer och kunder.

Du kommer även att:
  • Ansvara för produktgruppens lönsamhet och säkerställa att produkterna lever upp till kundernas krav och förväntningar.
  • Arbeta med analys av marknads- och försäljningsresultat
  • Initiera, driva och följa upp marknadsinitiativ
Vi söker dig som:
Drivs av att skapa affärsmöjligheter, utveckla befintliga och nya affärer, produkter och skapa lönsamhet både på kort- och långsikt inom affärsområdet. Vi ser gärna att du har en teknisk bakgrund, har erfarenhet av försäljning samt erfarenhet av internationell förhandling. Rollen kräver att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift samt Office-paketet. För tjänsten är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av SAP CRM och SAP ERP-system.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur bra du kommer trivas i rollen hos LAPP Miltronic. Vi ser att du uppskattar kundkontakt och är relationsskapande samt självgående. I denna roll kommer du långt med entreprenörsanda, tydligt affärstänk och fokus. Rollen kräver även att du är ihärdig och har förmågan att prioritera rätt saker för att få resultatet av ditt arbete. Vidare kräver rollen att du har förmågan att driva ditt eget arbete mot målets riktning både på kort och lång sikt.

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Marija Biletic

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se
Mer info
Kontaktperson Marija Biletic
Telefon 070 880 32 23
Email Mejla Marija Biletic
Område Nyköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Professionals Nord Rekrytering AB
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (10 dagar kvar)