Hoppa till innehåll
Har du en kommersiell bakgrund och erfarenhet inom försäljning av tekniskt tunga maskiner? Motiveras du av att utveckla både affär och organisation? Då kan rollen som VD för Ilmeg Products AB vara rollen för dig!

Om Ilmeg Products AB
Ilmeg grundades 1971 och är ett bolag baserat på patent relaterat till stoftuppsamlarsystem för bergborrmaskiner. Ilmeg är verksamma över hela världen och ett välkänt varumärke inom bygg- och gruvindustrin. Våra hållbara produkter och tjänster är kända för att vara av högsta kvalitet och ständigt tillföra värde för våra kunder.

Ilmeg har sin produktion och kontor i Nyköping men har idag kunder runt om i hela världen. Produkterna används för torrborrning vilket gör Ilmeg till en stark miljöprofil och ett bolag som tar ansvar.

Om tjänsten som VD till Ilmeg Products AB
I rollen som VD för Ilmeg Products kommer du till en välmående verksamhet med god vinstmarginal och bred teknisk kompetens i organisationen som också har ambitionen att växa affären ytterligare. Som VD förväntas du leda det operativa och strategiska arbetet i organisationen på lång och kort sikt där tyngdpunkten i uppdraget ändå kommer ligga i det kommersiella arbetet. Det innebär att du aktivt arbetar med försäljning av bolagets produkter, utvecklar befintliga kundsamarbeten samt etablerar nya kunder och samarbetspartners. Deras kunder ligger både inom gruv-och byggindustrin och återfinns på den svenska så väl som den globala marknaden och kundbearbetningen sker i stort genom att besöka kunderna i sin vardag – vilket innebär en större volym av resdagar i rollen, både i Sverige och utomlands.

När du inte befinner dig på resande fot utgår du från Ilmeg Products kontor i Nyköping där ditt team idag består av fyra tjänstemän samt produktionspersonal om sju personer. Produktionen beskrivs som effektiv och med hög kapacitet där teamet besitter en bred teknisk kompetens. I rollen som VD förväntas du vara en närvarande ledare som driver och stöttar teamet i rätt riktning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Växa Ilmeg Products affärer genom att vidareutveckla och vara drivande i försäljningen.
• Utveckla och driva igenom affärsstrategier, aktiviteter och budget för att nå de kort- och långsiktiga målen för Ilmeg Products.
•Vara en närvarande ledare med ambition att leda, utveckla och delegera ansvar i organisationen.

Om dig
För att lyckas i rollen som VD har du tidigare erfarenhet från ledande positioner såsom VD, Försäljningschef eller Affärsutvecklingschef där du haft ett helhetsansvar och van att inta ett holistiskt perspektiv. Du har god teknisk förståelse och tidigare erfarenhet inom internationell försäljning samt kommersiella aktiviteter av tekniskt tunga produkter och maskiner, med fördel inom gruvindustrin och dess underleverantörer. Du trivs väl i att vara på resande fot och uppskattar att arbeta i en internationell miljö. Vidare besitter du flytande språkkunskaper i svenska och engelska samt innehar ett B-körkort.

Vi söker dig som har en kommersiell bakgrund och trivs med att arbeta mot tydliga mål där du hämtar energi från att bygga relationer samt att växa bolagets affär. Du har ett naturligt driv och är van vid längre säljcykler vilket gör att du har en uthållighet och förmågan att se långsiktigt på dina samarbeten. Vidare ser vi att du har en ödmjuk framtoning där du är lyhörd i din roll som ledare.

Viktigt för tjänsten är:
•Tidigare erfarenhet från ledande roller inom försäljning av tekniskt tunga produkter/maskiner, med fördel mot gruvindustrin och dess underleverantörer.
•Erfarenhet av internationella relationer/försäljning.
•Starkt affärsmanskap med vana att ta ett holistiskt perspektiv på ett bolags kommersiella aktiviteter och utveckla affären.
•Möjlighet och vilja att resa i tjänst, inrikes och internationellt.
•God teknisk förståelse.
•Flytande språkkunskaper i svenska och engelska.
•Körkort B.

Meriterande:
•Tidigare arbetslivserfarenhet från tillverkande industri.
•Erfarenhet av produktutveckling, fördel konstruktionsarbete.

Ilmeg Products AB erbjudande
På Ilmeg Products blir du del av ett välmående bolag med god vinstmarginal. De erbjuder en världsunik produkt vilket skänker en stor konkurrensfördel och gör bolaget till en trygg och stabil arbetsplats med goda framtidsutsikter. Förutom trygghet erbjuds du även andra förmåner i
form av förmånsbil, förmånligt bonussystem, pensionsersättning samt friskvård.

Övrigt
Omfattning: Heltid.
Placering: Ilmeg Products kontor i Nyköping.
Start: Enligt överenskommelse.
Lön: Fast lön + rörlig del.

Tycker du att rollen som VD till Ilmeg Products låter spännande? Varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag, vi går genom ansökningar löpande! Vi på Needo ser fram emot att höra från dig.
Ilmeg Products AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
05 dec. 2023 (7 dagar kvar)
Område
Typ av anställning
http://www.ilmeg.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Göteborgs stad
HR & Personal
Företagslogga
Huddinge
Marknadsföring
Företagslogga
Huddinge
Teknik & Ingenjör
Företagslogga