Hoppa till innehåll
Ansök nu
Hedin Parts and Logistics är en del av Hedin Mobility Group (HMG)och vårt uppdrag är att vara deras globala distributör av reservdelar och tillbehör. Vi skall serva alla Hedin Mobility Group's varumärken i Europa från distributionscentraler i Sverige och Europa med hjälp av supply chain hubbar i Nordamerika och på sikt även Asien. Våra kunder är HMGs återförsäljare, externa återförsäljare, e-konsumenter, andra distributörer och externa industri/automotive-3PL-kunder. Hedin Parts and Logistics har för närvarande tre kontor i Sverige, Nyköping, Trollhättan och Mölndal som vi strävar efter att utveckla. Nu utökar vi vårt center i Nyköping med ännu en del, att via en Grossistfunktion kunna tillgodose våra kunder med reservdelar och tillbehör. Vi söker därför en engagerad och driven Sales Manager som kan vara med och bygga upp vår nya funktion.

Beskrivning av tjänsten

Initialt består tjänsten av att starta upp och utveckla en stark och serviceinriktad Grossistfunktion som ska bestå över tid. Du kommer vara drivande i byggandet och utvecklandet av funktionen samt en väl utformad marknadsstrategi med aktuella erbjudanden och för relevanta målgrupper.

Rollen innefattar många kontaktytor både internt och externt samt ett nära samarbete med kollegor inom logistik, marknadsföring och kommunikation. Du kommer att ansvara för att bygga upp en kundbas och som person trivs du i hela spannet från vision- och strategiutveckling till att kavla upp ärmarna för att, hands-on, säkra personliga operativa leveranser

Vidare behöver du kunna jobba på både kort och lång sikt, vara praktisk, planera och allokera tillräckligt med tid för att säkerställa leverans. Du är lyhörd, utan att tappa noggrannhet och detaljer. Du har en stark drivkraft, är analytisk och lösningsfokuserad för att utveckla den kommersiella delen av bolaget samt trivs med att jobba under eget ansvar mot uppsatta mål.

Dina huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:
  • Starta upp och utveckla Grossistfunktionen.
  • Rekrytera nya verkstäder samt vårda de befintliga
  • Driva kund och försäljningsaktiviteter
  • Skapa attraktiva erbjudanden till befintliga och nya kunder
  • Marknadsföra nya och befintliga artiklar i våra säljkanaler
  • Vara behjälplig med att ta fram artikelnummer och ledsaga kunder i respektive beställningsprogram.
  • Skicka beställningar till logistikavdelningen för utleverans till kund
För att trivas i rollen ser vi att du lockas av en miljö med entreprenörsanda där alla strategier ännu inte finns på plats så du kan vara med att forma och påverka. Du vill vara en del av ett expansivt bolag och att arbeta mot högt uppsatta mål och att leverera resultat är något du är van vid. Vidare trivs du bra att arbeta såväl ensam som i team och du vill vara en del av en företagskultur där vi vinner tillsammans och är måna om att ha kul längst vägen. Laganda, positivitet och viljan att vara med på en tillväxtresa är något du värdesätter högt.

Vem är du?

Vi ser att du har bakgrund från försäljning inom retail och då gärna från reservdelssidan inom bilbranschen. Du behöver ha körkort för personbil så att du kn nå alla nya och befintliga kunder. Det är meriterande om du har erfarenhet av Business to Businessförsäljning samt har kunskap i att beställa reservdelar utifrån leverantörernas reservdelsprogram Vi ser gärna att du har ett tekniskt intresse och erfarenhet av att utveckla och bygga verksamheter.

Vidare är det önskvärt om du har en god kunskap gällande eftermarknaden inom Automotiveindustrin med bra kännedom om reservdelar och tillbehör. Hedin Parts and logistics ska vara det självklara valet när det gäller att leverera reservdelar.

Du kommunicerar obehindrat i Svenska och Engelska i såväl tal som skrift. Som person är du kreativ och driven med ett innovativt, ihärdigt och lösningsfokuserat arbetssätt. Du är en god lagspelare som har dokumenterad ledarerfarenhet. Du ser värdet i att nå uppsatta mål tillsammans med dina kollegor samtidigt som du har gedigen erfarenhet från att arbeta självständigt. Vi söker dig som är strukturerad och noggrann med ett starkt kommersiellt tänkande.

För att lyckas i rollen tror vi att du är analytisk, självgående och utvecklingsinriktad. Du är kommunikativ och tycker om att arbeta verksamhetsnära och trivs både med att arbeta med detaljerna och att se till helheten.

Vi erbjuder

Hos oss får du tryggheten i att vara en del av expansivt företag med kollektivavtal samt goda utvecklingsmöjligheter i en kultur som präglas av trygghet, trovärdighet och tillgänglighet.

Orio AB köptes 2022 upp av Hedin Mobility Group och har efter det börjat expandera och bytt namn. Vi är bara i början av vår expansion så vi erbjuder dig chansen att följa med på en spännande resa som präglas av tillväxt och utveckling där du kommer vara delaktig i utvecklandet av Hedin Parts and Logistics,

Låter det spännande? Tveka inte utan skicka in din ansökan redan idag!

För mer information om rollen, vänligen kontakta Helena Lantz på helena.lantz@hedinpartslogistics.com

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 2023-06-25

Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
25 juni 2023 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Hedin Mobility Group är en av Europas största privatägda mobilitetsleverantörer. Hedin Mobility Group tillhandahåller försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt servicemarknadstjänster till både privat- och företagskunder. Koncernen sysselsätter fler än 6 300 personer och har cirka 240 anläggningar i åtta länder. Hedin Mobility Group representerar cirka 40 varumärken och är importör/distributör för ett antal märken på flera europeiska marknader. Koncernens verksamhet omfattar därtill grossistverksamhet inom däck och reservdelar, hyrbilsbolaget Mabi Mobility AB, privatleasingbolaget Car to Go Sweden AB, företagsleasingbolaget Unifleet AB samt delägarskap i Pendragon PLC och iMove AS.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare