Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Hedin Parts and Logistics (HPL)som tidigare hette Orio AB är en reservdels- och tillbehörsdistributör inom Hedin Mobility Group (HMG). Hedin Mobility Group är en av Europas största privata återförsäljare av bilar. Orio har sina rötter i svensk bilindustri och varumärket SAAB och HMG övertog ägarskapet av Orio från Svenska Staten i juli 2022. Orio har nu påbörjat en expansiv resa mot att kunna försörja HMG's återförsäljare i Europa med reservdelar och tillbehör från lager i Nyköping (SE), Leimen (DE), Milton-Keynes (UK) och Philadelphia (US).

SAAB-affären har naturligt minskat under det decennium som gått sedan den sista bilen rullade av bandet i Trollhättan. Efter ett decennium av naturligt minskande verksamhet är det nu åter dags för tillväxt. HPL har den infrastruktur och kompetens som krävs för att leverera det HMG och marknaden behöver men bolaget behöver byta växel och växa. I det är bolaget på jakt efter en självgående redovisningsekonom som är noggrann och strukturerad.

Beskrivning av tjänsten

Tjänsten som redovisningsekonom innebär att man har stark delaktighet i företagets bokslut och ansvar för redovisning samt rapportering av moms och skatt. Här jobbar vi nära varandra i ett tight och prestigelöst team med 4 kollegor och en erfaren redovisningschef. Som en del av HPL kommer du vara med på en tillväxtresa som präglas av laganda och positivitet.

I arbetsuppgifterna ingår:
  • Löpande bokföring och bokslut
  • Kontoavstämningar
  • Avstämning och analys av balansräkning
  • Framtagande av underlag till moms- och skattedeklarationer i Sverige och andra länder där moderbolaget är momsregistrerat.
  • Hantering av företagets anläggningsregister
  • Likviditetsprognoser
  • Delaktig i upprättande av årsredovisningar
Vem är du?

Vi söker dig som genom utbildning och relevant arbetslivserfarenhet skaffat dig breda kunskaper inom redovisning och bokslut, samt hantering av skatt och moms. Vidare har du goda kunskaper i Excel samt en god systemvana och lätt för att sätta dig in i nya system. Du behärskar svenska obehindrat men har även goda kunskaper i engelska, eftersom arbetet innebär en del internationella kontakter.

Som person är du ansvarstagande, strukturerad och noggrann. Vidare är du självgående, driven och lösningsorienterad samt trivs med att arbeta mot fastställda deadlines och tidsramar. Det även viktigt att du har en stark team-känsla och ett prestigelöst och serviceinriktat förhållningssätt till gruppens uppgifter.

Vi erbjuder

Hos oss får du tryggheten i att vara en del av expansivt företag med kollektivavtal samt goda utvecklingsmöjligheter i en kultur som präglas av trygghet, trovärdighet och tillgänglighet.

Vi är bara i början av vår expansion så vi erbjuder dig chansen att följa med på en spännande resa som präglas av tillväxt och utveckling där du kommer vara delaktig i utvecklandet av Hedin Parts and Logistics,

Låter det spännande? Tveka inte utan skicka in din ansökan redan idag!

För mer information om rollen, vänligen kontakta Helena Lantz på helena.lantz@orio.com eller Martin Eriksson på martin.eriksson@orio.com

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 2023-02-24

Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag.

Som en del av vår rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om den här rollen inte känns rätt men du är öppen för nya möjligheter så hör gärna av dig till ansvarigt rekryteringsteam, Helena Lantz på helena.lantz@orio.com eller Martin Eriksson på martin.eriksson@orio.com
Mer info
Kontaktperson Helena Lantz
Email Mejla Helena Lantz
Område Nyköping
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 feb 2023 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hedin Mobility Group är en av Europas största privatägda mobilitetsleverantörer. Hedin Mobility Group tillhandahåller försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt servicemarknadstjänster till både privat- och företagskunder. Koncernen sysselsätter fler än 6 300 personer och har cirka 240 anläggningar i åtta länder. Hedin Mobility Group representerar cirka 40 varumärken och är importör/distributör för ett antal märken på flera europeiska marknader. Koncernens verksamhet omfattar därtill grossistverksamhet inom däck och reservdelar, hyrbilsbolaget Mabi Mobility AB, privatleasingbolaget Car to Go Sweden AB, företagsleasingbolaget Unifleet AB samt delägarskap i Pendragon PLC och iMove AS.