Business controller Commercial

Business controller Commercial

Hedin Parts and Logistics (HPL)som tidigare hette Orio AB är en reservdels- och tillbehörsdistributör inom Hedin Mobility Group (HMG). Hedin Mobility Group är en av Europas största privata återförsäljare av bilar. Orio har sina rötter i svensk bilindustri och varumärket SAAB och HMG övertog ägarskapet av Orio från Svenska Staten i juli 2022. Orio har nu påbörjat en expansiv resa mot att kunna försörja HMG's återförsäljare i Europa med reservdelar och tillbehör från lager i Nyköping (SE), Leimen (DE), Milton-Keynes (UK) och Philadelphia (US).

SAAB-affären har naturligt minskat under det decennium som gått sedan den sista bilen rullade av bandet i Trollhättan. Efter ett decennium av naturligt minskande verksamhet är det nu åter dags för tillväxt. HPL har den infrastruktur och kompetens som krävs för att leverera det HMG och marknaden behöver men bolaget behöver byta växel och växa. I det är bolaget på jakt efter en kommunikativ, flexibel och prestigelös Business controller Commercial.

Om rollen

Som Business Controller Commercial hos Hedin Parts and Logistics agerar man som en integrerad del av den kommersiella verksamheten och agerar beslutsstöd i såväl operativa som strategiska frågor. Arbetet består av att driva verksamheten till att fatta de rätta kommersiella besluten, baserade på fakta och analys som beslutsunderlag. Tjänsten innebär ett stort kontaktnät med hela verksamheten i Nyköping och Trollhättan och även övriga företag i HMG. Företaget är i en stark tillväxtfas och behovet av analyser av nuvarande och kommande affärer är stort.

I den här rollen rapporterar du direkt till CFO, men rollen är en del av en mindre grupp om 3 controllers som arbetar tätt för att säkerställa att Hedin Parts and Logistics levererar enligt strategi på både kort och lång sikt. Hur arbetet fördelas bland Controllers görs av Samordnare för Business Control.

Huvudleveranser som Business Controller Commercial
  • Medlem i den kommersiella ledningsgruppen på Hedin Parts and Logistics
  • Finansiell planering av den kommersiella verksahmeten
  • Lönsamhets- och valutaanalys
  • Finansiella och operationell analys presenterat i rapportformat
  • Bokslutsrelaterade leveranser
  • Hantering av beställningar och fakturor
  • Beslutsstöd till hela den kommersiella verksamheten
Vem är du?

Vi söker dig som har en högskole/universitets-utbildning inom Ekonomi och är på jakt efter en spännande utmaning i din karriär. Du är stark vad gäller analys och ser Excel som ett värdeskapande verktyg, samt har goda kunskaper inom hela Office-paketet. Kompetens inom VBA och/eller programmering är meriterande. Du har en stark drivkraft och trivs med att skapa ett brett nätverk inom företaget. Noggrannhet och sinne för detaljer är en självklarhet för dig och du uppskattar en blandning av rutinmässiga uppgifter och saker som kommer mer ad-hoc. Du är ödmjuk, har hög integritet och en förmåga att övertyga verksamheten att fatta de riktiga besluten. Du kommunicerar obehindrat på engelska då det är en hel del kontakter med utländska bolag i koncernen.

Vi erbjuder

Hos oss får du tryggheten i att vara en del av expansivt företag med kollektivavtal samt goda utvecklingsmöjligheter i en kultur som präglas av trygghet, trovärdighet och tillgänglighet.

Vi är bara i början av vår expansion så vi erbjuder dig chansen att följa med på en spännande resa som präglas av tillväxt och utveckling där du kommer vara delaktig i utvecklandet av Hedin Parts and Logistics,

Låter det spännande? Tveka inte utan skicka in din ansökan redan idag!

För mer information om rollen, vänligen kontakta Helena Lantz på helena.lantz@orio.com eller Martin Eriksson på martin.eriksson@orio.com

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 2023-02-24

Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag.

Som en del av vår rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om den här rollen inte känns rätt men du är öppen för nya möjligheter så hör gärna av dig till ansvarigt rekryteringsteam, Helena Lantz på helena.lantz@orio.com eller Martin Eriksson på martin.eriksson@orio.com
Mer info
Kontaktperson Helena Lantz
Email Mejla Helena Lantz
Område Nyköping
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 feb 2023 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hedin Mobility Group är en av Europas största privatägda mobilitetsleverantörer. Hedin Mobility Group tillhandahåller försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt servicemarknadstjänster till både privat- och företagskunder. Koncernen sysselsätter fler än 6 300 personer och har cirka 240 anläggningar i åtta länder. Hedin Mobility Group representerar cirka 40 varumärken och är importör/distributör för ett antal märken på flera europeiska marknader. Koncernens verksamhet omfattar därtill grossistverksamhet inom däck och reservdelar, hyrbilsbolaget Mabi Mobility AB, privatleasingbolaget Car to Go Sweden AB, företagsleasingbolaget Unifleet AB samt delägarskap i Pendragon PLC och iMove AS.