Hoppa till innehåll
Clockwork logotyp

Rektor/verksamhetschef Nyköping Strand utbildningscentrum

Ansök nu
Om företaget
Nyköping Strand utbildningscentrum är en liten gymnasieskola som genomsyras av väldigt trevliga elever, en passionerad personalgrupp och en familjär stämning. Skolan har ett gott renommé och bedriver flera skolformer och verksamheter parallellt. I rollen som rektor/verksamhetschef får du ansvaret för helheten tillsammans med en mycket kompetent och engagerad personal. Skolan driver två gymnasieprogram, restaurang och livsmedel samt hotell och turism, vuxenutbildning inom bageri och konditori samt anpassat gymnasium inom kök. Skolan driver inom skolverksamheten även en lunchrestaurang, en á la carterestaurang samt ett bageri.

Aprendere Skolor bedriver totalt 17 skolor inom grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola, anpassad gymnasieskola samt vuxenutbildning. Företaget grundades år 2008 i samband med att grundskolan Skolgrunden förvärvades. Fler skolor har sedan successivt startats från grunden eller förvärvats. Våra skolor arbetar självständigt under sina egna varumärken samtidigt som vi stöttar upp med centrala funktioner som IT och ekonomihantering samt stöd i ett proaktivt skolutvecklingsarbete. Aprendere har för närvarande cirka 1 500 elever och 400 medarbetare. Merparten av skolorna är belägna i Stockholms län med omnejd, men verksamhet finns även i Anderstorp, Lund, Nyköping, Uppsala, Örebro och Östersund.Dina arbetsuppgifter
Får du energi av att göra skillnad för elever och personal genom ditt ledarskap på riktigt? Söker du en rektorsroll där förutsättningar prioriteras för att du ska kunna ägna fokus åt det pedagogiska ledarskapet? Ser du tjusningen i att ha ett bredare fokus och perspektiv i din arbetsvardag?

Uppdraget är att leda utbildningscentrets ca 155 elever och 30 personal. Du får möjlighet att tillsammans med vår engagerade personal driva den pedagogiska utvecklingen framåt. Till din hjälp kommer du även få vara med och rekrytera en biträdande rektor till detta attraktiva uppdrag.

Som rektor inom Aprendere har du ansvaret för tre områden: det pedagogiska ledarskapet, skolutveckling samt skolans ekonomiska resultat

Inom Aprendere arbetar vi tillsammans för att nå våra högt ställda mål, här är samverkan en viktig del av uppdraget för att lära av varandra och utvecklas tillsammans. Som rektor ingår du i Aprenderes skolledargrupp. Du är direkt underställd VD och jobbar nära samt får stöd från skolchefen i operativa skolledningsfrågor, skolutveckling, EHT och det systematiska kvalitetsarbetet.

Som rektor i Aprendere har du en unik möjlighet att delta i den pågående utvecklingsresan. Här finns alla förutsättningar till delaktighet och påverkan i utvecklings- och beslutsfrågor. Här finns även goda utvecklingsmöjligheter på sikt.


Din profil
Vi söker en skicklig rektor med tidigare erfarenhet som skolledare från vux/gymnasiet, gärna med erfarenhet av yrkesprogram eller branschvana.

Struktur är naturligt för dig, samtidigt som din kreativa och lösningsfokuserade ådra kommer vara värdefull i detta diversifierade uppdrag.

Vi söker en trygg ledare som leder genom exempel. Du vågar vara transparant och är orädd i beslutsfattning samtidigt som du är eftertänksam. Du har förmåga att skapa delaktighet för att uppnå stort engagemang och god kvalitet. I detta har du en naturlig förmåga att samarbeta internt och samverka externt.

Du har gått eller har påbörjat rektorsprogrammet, är utbildad lärare och har förståelse för hur man leder ett framgångsrikt elevhälsoteam. Som ledare är du prestigelös, värdesätter ansvarstagande och resultat och har en vana att arbeta systematiskt med uppföljning mot såväl ekonomiska som verksamhetsmässiga mål. Du är väl insatt i gällande lagar, författningar och centrala styrdokument. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Aprendere med Clockwork Skolledare som hanterar hela rekryteringsprocessen. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig chefsrekryterare, Andreas Krasser eller Sofi Centerman alternativt läs mer om Clockwork: www.clockworkpeople.se/skolbemanningochrekrytering/

Om oss
Clockwork Skolledare rekryterar och bemannar skolledare över hela Sverige.
Med stora upparbetade kandidatnätverk och fokus på hög kvalité har vi snabbt fått förtroende av Sveriges största utbildningsföretag och kommuner.

Vi är inte ytterligare ett bemanningsföretag, vi är Clockwork - och vi kan skola! Vi har själva bakgrund som skolledare, så när ni samarbetar med oss får ni all vår kompetens på köpet. Läs mer om vår resa: www.clockworkpersonal.se/skolbemanningochrekrytering


Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
05 juni 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Clockwork är det nya bemannings- och rekryteringsföretaget. Vi har lång erfarenhet från bemanningsbranschen och vet hur viktigt det är med stark lokal närvaro.

Som ett fullserviceföretag inom bemanning och rekrytering hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra tjänster täcker allt från bemanning av industripersonal och tjänstemän, interim management, matchning och rekrytering. Hos Clockwork är det människorna som gör skillnad.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare